Štajerska gospodarska zbornica (ŠGZ) je 21. podelila priznanja za najboljše inovacije Podravja.

Štajerska gospodarska zbornica (ŠGZ) je 21. podelila priznanja za najboljše inovacije Podravja. Z vsakoletnim izborom promovirajo inovacijsko kulturo ter spodbujajo podjetja in samostojne inovatorje. Zlata priznanja so letos pripadla Zavarovalnici Sava ter podjetjem SCArA-Tech, Tenzor, Impol R in R ter Ledinek Engineering.

Na letošnji razpis, ki je potekal pod motom Inovacije so energija, je prispelo 29 predlogov, od tega 18 produktnih, po štirje procesni in kombinirani, dva družbena ter en trženjski. Najboljše med njimi je izbrala komisija, v kateri so bili predsednica komisije Vanja Jus, direktorica zbornice Aleksandra Podgornik in Marjan Leber z mariborske fakultete za strojništvo.
Zbornica je letos prvič podelila tudi priznanje za prebojno invencijo, namenjeno inovacijskim predlogom, ki še nimajo ustreznih gospodarskih učinkov in prodaje na trgu ter ne dosegajo opredeljenega števila točk za bronasto priznanje. Tega so za projekt Učni robot podelili Šolskemu centru Ptuj.
Priznanja, ki jih podeljuje ŠGZ, so sicer del nacionalnega projekta Gospodarske zbornice Slovenije za inovacije in predstavljajo najvišja nacionalna priznanja inovativnim dosežkom slovenskih podjetij in drugih organizacij.

Glede na dosežene točke na letošnjem regionalnem izboru, se je v nacionalni izbor uvrstilo vseh pet z zlatom nagrajenih inovacij in prebojna invencija Šolskega centra Ptuj. Nacionalna priznanja bodo letos podelili na Dnevu inovativnosti 19. septembra v Kongresnem centru na Brdu pri Kranju.

Vir: StaKrog