Od 11. do 12. septembra 2023 v Luksemburg odhaja delegacija lesarskih in pohištvenih podjetij. Luksemburg je za slovenska lesarska podjetja še relativno neraziskan, a perspektiven trg, ki je odlično izhodišče tudi za širitev poslov na širšo regijo Beneluksa, Nemčije in Francije.

Ljubljana, 8. september 2023 - Od 11. do 12. septembra 2023 v Luksemburg odhaja delegacija lesarskih in pohištvenih podjetij. Luksemburg je za slovenska lesarska podjetja še relativno neraziskan, a perspektiven trg, ki je odlično izhodišče tudi za širitev poslov na širšo regijo Beneluksa, Nemčije in Francije. V času obiska se bo delegacija udeležila poslovnega foruma ob obisku predsednika Vlade RS v Luksemburgu.

Delegacije se bodo udeležili predstavniki podjetja Melu d.o.o., Gašper trženje d.o.o., Atrium -Novi Interieri d.o.o., Gonzaga-Pro d.o.o., Montpreis d.o.o. ter Lesarskega grozda. Gre za profilirane ponudnike stavbnega in notranjega pohištva ter lesa z izkušnjami pri izvozu. Delegacija bo imela organiziranih več ogledov luksemburških podjetij ter lokacij ter se bo nato udeležila poslovnega foruma na Luksemburški gospodarski zbornici. Poslovnega foruma se bo lesarska delegacije udeležila skupaj z delegacijama vesoljske in turistične industrije. Cilj lesarske delegacije je bolje spoznati potenciale ter priložnosti na tem trgu ter navezati nove poslovne kontakte z luksemburškimi lesnimi in pohištvenimi podjetji za kooperacije, posredniki, arhitekti in notranji opremljevalci ter trgovci.  Gospodarsko delegacijo organizira SPIRIT Slovenija s finančno podporo Direktorata za lesarstvo na Ministrstvu za gospodarstvo, turizem in šport RS ter podporo partnerjev – Lesarskega grozda, Gospodarske zbornice Slovenije, Ministrstva za zunanje in evropske zadeve ter Veleposlaništva RS v Bruslju.

VIR: GZS