V Zavodu Celeia Celje bodo 1. septembra prvič pripravili kulinarični festival Okusi Celja. V sodelovanju s tremi celjskimi chefi, Sebastjanom Grobelškom, Miranom Ojsterškom in Markom Pavčnikom, ter Hotelom Evropa in Gostilno in pivnico Stari Pisker, bodo na Krekovem trgu v Celju obiskovalcem ponudili kakovostne jedi iz sezonskih in lokalnih sestavin ob ustrezni vinski spremljali.

V Zavodu Celeia Celje bodo 1. septembra prvič pripravili kulinarični festival Okusi Celja. V sodelovanju s tremi celjskimi chefi, Sebastjanom Grobelškom, Miranom Ojsterškom in Markom Pavčnikom, ter Hotelom Evropa in Gostilno in pivnico Stari Pisker, bodo na Krekovem trgu v Celju obiskovalcem ponudili kakovostne jedi iz sezonskih in lokalnih sestavin ob ustrezni vinski spremljali. Kulinarično dogajanje bo dodatno začinjeno s promenadnim koncertom Orkestra Akord. Pri Vodnem stolpu bo zvečer še koncert skupine Dan D.

Slovenija postaja vse pomembnejša na svetovnem gastronomskem zemljevidu. Med najbolj prepoznavnimi slovenskimi chefi so tudi tisti, ki s kakovostno ponudbo jedi in pijač v Celju razvajajo tako domačine kot turiste. »Na prvem kulinaričnem festivalu Okusi Celja bodo glavne jedi pripravljali chefi iz Gostilne Francl, Gostilne Oštirka in Bistroja Lalu. Ti so se sicer vključili tudi v pilotno fazo kulinarične blagovne znamke Okusi Celja. K sodelovanju s ponudbo sladic in pijač smo povabili tudi druge deležnike, ki v Celju predstavljajo del kulinarične ponudbe. Za vinsko spremljavo in sladka presenečenja bodo poskrbeli v Hotelu Evropa, okusen štrudl pa bodo ponujali v Gostilni in pivnici Stari Pisker« je o ponudbi na prvem festivalu Okusi Celja povedala mag. Maja Voglar, direktorica Zavoda Celeia Celje.
»V mestu, v lokalnem okolju si želimo biti prisotni in prepoznavni. Verjamemo, da lahko z ambicioznim delovanjem zadovoljimo in navdušimo tudi najzahtevnejše gurmane. Za prvi festival Okusi Celja smo tako združili moči, se povezali in uskladili, katere glavne jedi bomo prvega septembra ponudili na Krekovem trgu,« so izpostavili Sebastjan Grobelšek, Miran Ojsteršek in Marko Pavčnik ter dodali, da bodo izbrane jedi in okusi takšni, kot jih poznajo in cenijo stranke v njihovih gostilnah. V ospredju bodo kakovostne sezonske in lokalne sestavine. 
Obiskovalci si bodo tako za en kupon po enotni ceni 8 evrov lahko privoščili eno od glavnih jedi. Marko Pavčnik bo pripravljal telečjo polpeto, soparjeno štručko in Lalu kimchy. Miran Ojsteršek bo razvajal z ravioli dimljene postrvi, zelenjavo julienne, sirno kremo s hrenom v družbi reducirane dimljene juhe. Sebastjan Grobelšek pa s pohanim Franclovim pšancem in domačim praženim krompirjem. Število kuponov je omejeno, kupiti jih že mogoče, in sicer na Zavodu Celeia Celje (zavod.celeia@celje.si).
Da bo festivalska ponudba še bogatejša in popolnejša, bodo poskrbeli v Hotelu Evropa ter Gostilni in pivnici Stari Pisker. V slednji bodo na stojnici ponujali štrudl različnih okusov (jabolčni, marelični, višnjev …), v Hotelu Evropa pa bodo poskrbeli za ustrezno vinsko spremljavo in osvežitev s koktejli ter sladkanje z višnjevo torto in princes krofi.
Kulinarični festival Okusi Celja bodo dodatno, s promenadnim koncertom ob 19.00, začinili glasbeniki Orkestra Akord, v neposredni bližini, pri Vodnem stolpu, pa bo ob 20.30 v organizaciji Špitala za Prjatle še koncert skupine Dan D.


VIR: ZCC