Jana Habata in Domna Nemaniča smo spoznali že v oddaji Štartaj Slovenija, kjer sta predstavila zobno pasto v tabletkah Alternative +.

Jana Habata in Domna Nemaniča smo spoznali že v oddaji Štartaj Slovenija, kjer sta predstavila zobno pasto v tabletkah Alternative +. Zdaj se duo z misijo, da predstavi prenovljeno znamko Fresh 32 in novo trajnostno zobno ščetko, podaja na mednarodni trg. Podjetnika sredstva že zbirata s pomočjo platforme Kickstarter.
 
Jan Habat in Domen Nemanič sta se na podjetniško pot podala z mislijo na okolje. Dolgoletna prijatelja sta se odločila, da bosta s svojim izdelkom ljudem pomagala do negovanega nasmeha in hkrati prispevala k bolj čisti prihodnosti. Ustvarila sta zobno pasto v tabletkah Alternative+, ki služi kot trajnosten in naraven nadomestek zobne paste v tubi. Sedaj na Kickstarterju predstavljata prenovljeno znamko Fresh 32, ki sta ji dodala trajnostno zobno ščetko. 
 
Vse ščetke, ki so bile kadarkoli izdelane, še vedno obstajajo 
Vsako leto na milijone plastičnih zobnih ščetk konča na smetiščih in v oceanu, kar povzroča škodo našemu okolju. Še bolj zaskrbljujoče je dejstvo, da plastična ščetka potrebuje kar 400 let, da se razgradi. Vse ščetke, ki so bile kadarkoli izdelane, tako še vedno obstajajo. Ta problem kliče po trajnostni rešitvi in ravno tukaj sta rešitev poiskala Jan Habat in Domen Nemanič. 

Spoznajte Fresh 32
Pri Fresh 32 so skupaj s strokovnjaki za ustno higieno razvili zobno ščetko, ki je popolnoma reciklabilna in zasnovana za večkratno uporabo. Sestavljena je iz 100-odstotno zamenljive gumijaste glave TPU in kovinskega ročaja, ki je namenjen za dolgotrajno uporabo. Glave ob obrabi uporabniki le zamenjajo in na ščetko nadenejo novo. Dodatna prednost ščetin je ta, da vsebujejo antimikrobni dodatek, ki pomaga preprečevati širjenje bakterij. 

Trajnost na prvem mestu
Trajnost je od začetka Domnove in Janove podjetniške poti na prvem mestu. Že pri snovanju tabletk sta izhajala iz problema, ki ga za planet predstavljajo zavržene prazne plastične tube zobnih past. Zdaj sta idejo prenesla še na trajnostno zobno ščetko, ki predstavlja okolju prijazno rešitev za nadomestitev običajnih ščetk.

Zakaj je Fresh 32 prava izbira
Zobna ščetka Fresh 32 ni le okolju prijazna, temveč obljublja tudi napredno tehnologijo za zobno higieno. Gumijaste ščetine so v primerjavi z najlonskimi ščetinami manj abrazivne ter bolj nežne do zob in dlesni. Prav tako poskrbijo za masiranje dlesni, kar spodbuja prekrvavitev in zdravje dlesni, medtem ko lahko najlonske ščetine povzročijo poškodbe. 
 
Preizkusite revolucionarno ščetko 
Novo ščetko Fresh 32 lahko kmalu preizkusite. Naročite jo na Kickstarterju, kjer Domen in Jan že zbirata sredstva iz celega sveta. Ob ščetki kot darilo pri nakupu prejmete zobno pasto v obliki tabletk, ki bo poskrbela, da bo vaša ustna higiena zares učinkovita in trajnostna. 

VIR: Pristno