Na Rudniškem jezeru se nadaljuje urejanje območja med obstoječimi pomoli in glavno plažo. Občina bo letos, po uspešno pridobljenem gradbenem dovoljenju, zgradila dodatne lesene površine za sprehajanje, druženje in uporabo ob kopanju v jezeru.

Katja G. 

V načrtu je izgradnja lesene brvi ob brežini pod cesto, ki vodi proti glavni plaži. Pohodna površina bo v širini dveh metrov tekla vse od obstoječih pomolov do glavne plaže jezera z dvema območjema s klopmi, porinjenimi v brežino. Brv bo izvedena kot lesena konstrukcija na pilotih.

Na glavni plaži je predvidena ureditev v dveh fazah. Prva faza obsega dodatno leseno teraso in pomol pod obstoječima terasama. Druga faza pa dodatni dve leseni terasi in pomol, ki bodo umeščeni med obstoječimi terasami in sprehajalno brv. Izvedla se bo tudi ureditev dna pod novimi pomoli.

Projektno dokumentacijo je v letu 2021 pripravilo lokalno projektantsko podjetje AG-inženiring. Z javnim naročilom izbrani izvajalec je podjetje Trgograd. Uvedba v delo je bila izvedena v začetku oktobra, gradnja pa bo zaključena do konca novembra.

Občina Kočevje ima pripravljen tudi širši plan ureditve zelenih površin nad vzhodnim delom jezera, ki obsega dve odbojkarski igrišči, tribune z urbano opremo, street workout, zasaditev drevnine in ureditev povezovalne poti. Pripravljen projekt je vezan na sofinancerska sredstva MGRT, ki si jih prizadevamo pridobiti.