napovednik

Super 8
V soboto, 6. januarja, ob 18.30
Poleti 1979 namerava skupina prijateljev v majhnem mestu v Ohiu posneti film o zombijih. Med snemanjem filma s Super 8 so Joe Lamb in njegovi prijatelji priča katastrofalni železniški nesreči in po tem, ko sami komaj odnesejo živo glavo, ugotovijo, da ni šlo za nesrečo. Kmalu zatem se v mestu začnejo dogajati nenavadna izginotja in nerazložljivi dogodki. Lokalni namestnik Jackson Lamb skuša razkriti resnico, ki v ozadju skriva nekaj veliko bolj grozljivega, kot bi si kdorkoli od njih lahko predstavljal.
 
Tematski blok: Akcijski trilerji
Vsak delavnik v januarju ob 21.00
Pripravite se na adrenalinsko vožnjo z najbolj eksplozivnimi filmi na kanalu TV1000. Od intenzivne vojaške drame 'Sestreljeni črni jastreb' do osupljivih preobratov v filmu 'Posebno poročilo' in visokooktanskih divjanj v filmu 'XXX: reaktiviran' - prihajajoči filmi obljubljajo neprestano vznemirjenje. Ne glede na to, ali se potapljate v brutalno podzemlje s filmoma 'Žaga' in 'Žaga 2' ali razkrivate politične zarote v filmu 'Mednarodna prevara', bodite v naši družbi in si napasite oči ob delih vrhunskih filmskih ustvarjalcev, kot so Steven Spielberg, Ridley Scott, Paul Greengrass in J.J. Abrams.
 
Tematski blok: Vikendi groze
Vsak vikend v januarju ob 21.00
Ta mesec smo za vas pripravili nekaj izvrstnih srhljivih grozljivk, polnih krvi in groze, od katerih vam bo zledenela kri v žilah. Film 'Cloverfieldska 10' in njegov predhodnik 'Pošastno' bosta pod vprašaj postavila vaš občutek za resničnost in zaupanje. Spoznali boste nadnaravno grozo v filmu 'Mačje pokopališče' in srhljivo pokrajino v filmih 'Brezglavi jezdec' ter 'Amityville: Hiša groze'. Za češnjo na torti vas pogostimo še z ikonično originalno trilogijo 'Krik'. Zato se razkomotite, sprostite in uživajte v srhljivih vznemirjenjih, ki jih kanal TV1000 ponuja vsako soboto zvečer.
 
Resnična zgodba
V soboto, 6. januarja, ob 23.05
Michael Finkel, nedavno odpuščeni novinar New York Timesa, se znajde v nezavidljivem položaju, ko se njegov članek izkaže za neresničnega. Nekega dne prejme klic moškega glede najbolj iskanega posameznika s seznama FBI po imenu Christian Longo, ki so ga ujeli in ki trdi, da je pravzaprav Finkel. Longo in Finkel se srečata ter skleneta potencialno usoden pakt. Medtem, ko Longo v zaporu čaka na sojenje, se skuša Finkel v pogovorih z obsojencem in z izmenjavo novinarskih nasvetov dokopati do resnice o njegovem primeru. Skozi številne preobrate Finkel šele na koncu odkrije resnično zgodbo ...
 
Lov na divjaka
V četrtek, 11. januarja, ob 18.55
Uporniški Ricky, ki je odrasel v reji in ob hip-hopu, dobi še eno priložnost na novozelandskem podeželju. Hitro se počuti kot doma pri svoji novi rejniški družini, ki jo sestavljajo ljubeča teta Bella, čemerni stric Hec in pes Tupac. Ko pa se zgodi tragedija, ki grozi, da bo moral Ricky spet zamenjati dom, oba s Hecom pobegneta v divjino. Sledi nacionalni lov nanju, zato se morata novopečena izobčenca soočiti z možnostmi, ali se predata ali pa premagata medsebojne razlike in preživita kot družina.

VIR: Grayling