napovednik

Šanghaj
V soboto, 2. septembra, ob 21:00

Žanr: Kriminalka/ drama/ misterij
Režiser: Mikael Hafstrom
Igralci: John Cusack, Gong Li, Chow Yun-Fat
Izvirni naslov: Shanghai
Leto: 2015
Država: Kitajska/  ZDA



Zgodba o ameriškem vohunu Paulu Soamesu, ki prispe v Šanghaj pozimi leta 1941 in odkrije, da so mu ubili prijatelja. Raziskovati začne njegov umor in se ujame v zapleteno mrežo skrivnosti, zarot in ugrabitev. Soamesa preiskava vodi do lokalnega gangsterja Anthonyja Lan-Tinga in njegove prelepe žene Anne, s katero se kmalu zaplete v razmerje, zaradi česar se oba znajdeta na begu za življenje.



Copyright © Lionsgate

Morilci, tatovi in dve nabiti šibrovki
V soboto, 9. septembra, ob 21:00

Žanr: Akcija/ komedija/ kriminalka
Režiser: Guy Ritchie
Igralci: Jason Flemyng, Dexter Fletcher, Nick Moran, Jason Statham
Izvirni naslov: Lock, Stock and Two Smoking Barrels
Leto: 1998
Država: Združeno kraljestvo



Eddy je postopač in šarmer s kvartopirskim talentom. Tri svoje najboljše prijatelje prepriča, da se mu pridružijo na najhitrejši poti do hitrega zaslužka. Prijatelji Eddyja založijo z življenjskimi prihranki in mu tako omogočijo, da sede za kvartopirsko mizo skupaj z zloglasnim gangsterjem Harryjem. Toda Harry kuha staro zamero do Eddyjevega očeta JD-ja. JD je edini, ki je Harryja premagal v igri s kartami in pobral dovolj denarja, da je odprl uspešen lokal. Harry namerava lokal prevzeti, zato Eddyja zmami v kvartopirsko igro, ki je zanj že vnaprej izgubljena. Eddy tako izgubi ves vložek in si nakoplje še pol milijona funtov dolga. V tednu dni mora zbrati denar, sicer mu bo trda predla.







Copyright © Paramount

Tematski blok: V družbi Bena Afflecka
Vsako nedeljo v septembru ob 21:00



Pridružite se nam pri praznovanju kariere enega največjih hollywoodskih zvezdnikov. Ben Affleck je leta 1997, star komaj 25 let, prejel kar dva oskarja za film Dobri Will Hunting, ki ga je pomagal napisati in je v njem tudi zaigral skupaj s svojim najboljšim prijateljem Mattom Damonom. Kasneje je Ben zablestel na filmskem platnu z izjemnimi vlogami v raznovrstnih filmih, kot so Hollywoodland, Usodni let in Fantomi.




Copyright © Paramount

Tematski blok: Sezona trilerjev
Vsak delovnik v septembru, od ponedeljka, 4. septembra, ob 21:00



V septembru se podajamo v zapleteno mrežo prevar, skrivnosti in človeške psihe. Potujte v temačen svet identitete in manipulacije v filmih Nadarjeni gospod Ripley in Zaveza ter razvozlajte zapletene štrene ljubezni, izgube, maščevanja in odrešitve v filmih Bal smrti, Brighton Rock in Brata. Ti in številni drugi zanimivi trilerji bodo ta mesec krasili naše male zaslone in nas opomnili, da nič ni tako, kot se zdi, ter da je resnica dvorezen meč ...

VIR: Grayling