Vsako leto med 16. in 22. septembrom obeležujemo teden mobilnosti, ki bo letos potekal v kar 94 slovenskih občinah, tudi v Občini Ivančna Gorica.

Gašper S.

Evropski teden mobilnosti 2022


Letošnji slogan Evropskega tedna mobilnosti (ETM) se glasi: TRAJNOSTNO POVEZANI. Namen tradicionalne evropske pobude Evropski teden mobilnosti je predvsem spodbujanje prebivalcev k uporabi trajnostne mobilnosti – hoje, kolesa ali javnega prevoza.

Letošnji slogan Trajnostno povezani opozarja na pomen dobro povezanih skupnosti, kajti ravno dobra povezanost je pogoj za uspešno delovanje občin in za visoko raven kakovosti bivanja njenih prebivalcev.

Občina Ivančna Gorica, ki je uspešno kandidirala na razpisu Ministrstva za infrastrukturo bo v sodelovanju z Vrtcem Ivančna Gorica, Osnovno šolo Stična, Osnovno šolo Ferda Vesela Šentvid pri Stični, Osnovno šolo Zagradec, Srednjo šolo Josipa Jurčiča Ivančna Gorica, Zvezo šoferjev in avtomehanikov Ivančna Gorica, Svetom za preventivo in vzgojo v cestnem prometu Ivančna Gorica in ostalimi lokalnimi organizacijami in društvi organiziralo vrsto aktivnosti za spodbujanje prebivalcev k uporabi trajnostne mobilnosti.

Podrobni program aktivnosti Evropskega tedna mobilnosti, med 16. in 22. septembrom 2022, v občini Ivančna Gorica:
  • 16. 9. – 22. 9. 2022; Aktivno v vrtec z Belim zajčkom
  • 16. 9. – 22. 9. 2022; Aktivno v osnovno šolo s Kokoško Rozi
  • 19. 9. 2022; Popravljalnica koles pri OŠ Ferda Vesela Šentvid pri Stični
  • 20. 9. 2022; Popravljalnica koles pri OŠ Zagradec
  • 20. 9. 2022; Aktivnosti za mladino – okrogla miza v Srednji šoli Josipa Jurčiča s strokovnjaki in prostovoljci na področju varnosti v cestnem prometu in trajne mobilnosti
  • 21. 9. 2022; Popravljalnica koles pri Vzgojno izobraževalnem centru Ivančna Gorica
  • 21. 9. 2022; »Odprta ulica« – prireditev na Cesti občine Hirschaid (sodelovanje šol, vrtca, ZŠAM, SPV, …)

PR: Občina Ivančna Gorica