Turistična destinacija Šaleška dolina sodeluje na razstavi Expo 2020 v Dubaju v okviru predstavitve Termalno-panonske Slovenije.


Turistična destinacija Šaleška dolina sodeluje na razstavi Expo 2020 v Dubaju v okviru predstavitve Termalno-panonske Slovenije. V Dubaju, kjer sicer stoji najvišja restavracija na svetu, navdušujemo z zgodbo kulinaričnega doživetja Velenje Underground v najgloblji restavraciji v Evropi.
 
Zavod za turizem Šaleške doline v sodelovanju z Mestno občino Velenje predstavlja Šaleško dolino kot zeleno destinacijo za 5-zvezdična doživetja. Poleg ekskluzivnega produkta Velenje Underground predstavljamo zgodbo medaljonov, izdelanih iz dva milijona let starega ksilita. V teh dneh so v sodelovanju z RTV Slovenija posneli tudi prispevek s poudarkom na 5-zvezdičnih doživetjih, o produktu Velenju Underground in zgodbah velenjskega ksilita ter zelenega podeželja. V vročem Dubaju obiskovalce Expa hladijo tudi z virtualnim potopom z VR-očali v Velenjsko jezero in jih navdušujejo za odkrivanje potopljenih vasi. V naslednjih dneh sledi predstavitev doživetij na okrogli mizi o butičnem turizmu, sodelovanje na delavnici Termalno-panonske regije in poslovni borzi, na katero se je že prijavilo več kot 40 zainteresiranih poslovnih partnerjev.
 
Slovenija se sicer na svetovni razstavi Expo predstavlja kot zeleno srce Evrope, ki z naravnimi danostmi nagovarja obiskovalce. Slovenski paviljon je umeščen v trajnostni segment razstave, zaradi izjemne lokacije, ki se nahaja tik ob vhodu na prizorišče razstave, je deležen velike pozornosti obiskovalcev. Slovenija se na Expu 2020 predstavlja s sloganom Slovenia. Green and Smart Experience (Slovenija. Zelena in pametna izkušnja), s čimer želimo svetu sporočiti, da smo država, ki globoko spoštuje in varuje svoje tradicionalne vrednote, ter družba, ki daje poudarek znanju in njegovi moči na področju povezovanja.
 
Foto: Predstavnika Zavoda za turizem Šaleške doline Marija Brložnik in Franci Lenart po uspešno zaključeni predstavitvi na promocijski točki slovenskega paviljona, uspešnih pogovorih z destinacijami Brazilije in Madžarske ter izmenjavi dobrih praks.
 
PR - Služba za odnose z javnostmi Mestne občine Velenje