V Triglav Skladih pravijo, da je razumevanje pomena trajnostnih mehanizmov in njihovih vplivov na vse sfere življenja, tema, ki odpira pomemben pogovor o skupni prihodnosti.

Kratek opis akcije: »Trajnostna naravnanost v življenju in delovanju je vrednota in predvsem priložnost, da s svojimi odločitvami pomagamo spremeniti svet in ustvarimo celovit zelen prehod,« so opisali pomen, ki ga ima tematika zanje. Z novo celostno komunikacijsko akcijo so Triglav Skladi to naravnanost in razumevanje pomena trajnostnega prehoda želeli predstaviti vsem, s tematikami, ki so sledilcem in potrošnikom blizu in se z njimi srečujejo dnevno.

Z zunanjim in digitalnim oglaševanjem so v agenciji Yootree predstavili vse tri stebre, ki določajo celoten spekter trajnostnih mehanizmov – skrb za okolje, družbeno odgovornost in odgovorno upravljanje. Podstran, ustvarjena za kampanjo, skupaj z informativnim kvizom predstavlja podlago za izobraževanje sodelujočih z zanimivimi dejstvi, ki se dotikajo vsakega od nas in jih morda v poplavi informacij spregledamo. Dodaten vir informacij pa predstavljajo daljši zapisi na Instagramu in sodelovanje vplivnežev, ki so strokovnjaki vsak na svojem nišnem področju trajnosti.

»V celotni kampanji je v ospredju vsebina, ki predstavlja jasen in poglobljen vpogled v vse, kar predstavlja trajnost in trajnostna ravnanja. S skrbno izbranimi komunikacijskimi kanali smo želeli o trajnosti govoriti in informirati, predvsem pa ustvariti občutek, da se manjša dejanja med seboj prepletajo in da je vsak posameznik lahko pobudnik, da se kot družba uspešno usmerimo v celosten zeleni prehod – v delovanju, zaznavanju, čutenju in tudi upravljanju s premoženjem,« pravijo snovalci akcije. Komunikacijsko kampanjo je zasnovala agencija Yootree, ki je prevzela tudi pripravo oglasnih kreativnih rešitev in komunikacijo na družbenih omrežjih, s sodelovanjem mikrovplivnežev. Agencija Madwise je po izhodiščih kreativne zasnove ustvarila podstran kampanje in zasnovala aktivacijo za pridobivanje novih stikov v obliki kviza, ki izobražuje o pomembnih dejavnikih trajnosti. Pri načrtovanju in izvedbi komunikacij sta sodelovali tudi agenciji Medialog in Innovatif.

Elementi akcije:
televizijski oglas, digitalni kviz, radijski oglas, spletno oglaševanje, oglaševanje na družbenih omrežjih, tisk, zunanje oglaševanje, usmerjena komunikacija na Instagramu, sodelovanje z vplivneži

Predstavnice naročnika:
Mojca Ivanc, Nataša Trtnik, Nataša Germ in Jerneja Faletič

Vodja projekta v agenciji:
Irena Dizdarević

Izvršni kreativni direktor:
Tomaž Apohal

Tekstopisci:
Živa Munih in Tomaž Apohal (agencija Yootree), Aljaž Marn (agencija Madwise)

Umetniška direktorja:
Neža Pavrič in Ivor Bogunić (agencija Yootree)

Oblikovalci:
Neža Pavrič (agencija Yootree), Lara Batistuta (agencija Madwise)

Strokovnjakinji za družbena omrežja:
Anja Hren in Živa Munih

Medijski zakup:
Medialog

Digitalni nastop in strategija oglaševanja:
Madwise

Produkcija
lead generation aktivacije na spletni strani: Innovatif

Čas trajanja akcije:
1. oktober – 15. december 2022

VIR: MM