V petek, 6. septembra, se je na ploščadi nove Tržnice Ivančna Gorica odvila tradicionalna medgeneracijska prireditev Vsi smo ena generacija v organizaciji Občine Ivančna Gorica in Sveta za starosti prijazno občino.

V petek, 6. septembra, se je na ploščadi nove Tržnice Ivančna Gorica odvila tradicionalna medgeneracijska prireditev Vsi smo ena generacija v organizaciji Občine Ivančna Gorica in Sveta za starosti prijazno občino.

Pred kulturnim programom prireditve, ki je bila letos 11. po vrsti, so ob 16. uri številna lokalna društva, organizacije in posamezniki iz občine Ivančna Gorica predstavljali svoje dejavnosti in aktivnosti. Dogajanje je moderirala Majda Verbič z učenko Evo Selko. Na stojnicah so se predstavili: Center za krepitev zdravja Zdravstvenega doma Ivančna Gorica, Knjižnica Ivančna Gorica, Zveza kulturnih organizacij Ivančna Gorica, Zavod Prijetno domače s Hišo kranjske čebele, Turistično društvo Ivančna Gorica, Likovno društvo Ferda Vesela Šentvid pri Stični, Društvo upokojencev Stična, Društvo upokojencev Šentvid pri Stični, UTŽO Ivančna Gorica, Društvo upokojencev Ivančna Gorica, Župnijska Karitas Šentvid pri Stični, Društvo upokojencev Višnja Gora, Študentski klub Groš, Ivankine spominčice, Zorec Art in Gobarsko društvo Štorovke iz Hočevja.

Po končanih predstavitvah na stojnicah se je dogajanje preselilo na glavni oder pod pokrito Tržnico Ivančna Gorica. Z glasbeno plesnimi točkami so se predstavili Ženski pevski zbor Harmonija, otroci iz Vrtca Ivančna Gorica, učenci Osnovne šole Stična, Zagradec in Ferda Vesela iz Šentvida pri Stični, Marija Zaman, Moški pevski zbor Dob, Folklorna skupina Vidovo in Šola zdravja.

Prisotne na prireditvi sta nagovorila župan Dušan Strnad in predsednica Sveta za starosti prijazno občino, Milena Vrenčur, ki sta predstavila aktivnosti in načrte s področja starejših v Občini Ivančna Gorica. Predsednica sveta je ravnateljici Srednje šole Josipa Jurčiča Ivančna Gorica, Ajdi Erjavec, v imenu Sveta za starosti prijazno občino podelila tudi zahvalo za medgeneracijsko sodelovanje – pomoč pri uporabi mobilnih telefonov.

Prireditev sta povezovala dijaka Srednje šole Josipa Jurčiča Karolina Genorio in Matic Šteh, pod mentorstvom Dragice Šteh.

 
Jasmina Selko, članica Sveta za starosti prijazno občino

VIR: Ivančna Gorica