Toyota Professional ponuja več elektrificiranih vozil kot kadar koli prej s prenovljeno in razširjeno ponudbo gospodarskih vozil, ki jo dopolnjuje 360-stopinjska zaveza najboljše podpore strankam na trgu.



  • Toyota s celovito in elektrificirano ponudbo zmogljivih izdelkov poudarja ambicije na področju gospodarskih vozil
  • Novi PROACE MAX dopolnjuje ponudbo in zaokroža izbiro, ki je večja kot kadar koli prej
  •  Uvedba velikega gospodarskega kombija bo povečala Toyotino rast
  • PROACE in PROACE CITY sta prenovljena za okrepitev Toyotine ponudbe gospodarskih vozil
  •  Posodobljena dodatna oprema in možnosti po meri za stranke
  • Edinstvena Toyotina obljuba strankam z obsežno ponudbo finančnih produktov in storitev
  • Novi maloprodajni koncept se osredotoča na lahka gospodarska vozila

Toyota Professional ponuja več elektrificiranih vozil kot kadar koli prej s prenovljeno in razširjeno ponudbo gospodarskih vozil, ki jo dopolnjuje 360-stopinjska zaveza najboljše podpore strankam na trgu.

Blagovna znamka Toyota Professional je bila uvedena leta 2019, da bi izboljšala Toyotino prisotnost na trgu lahkih gospodarskih vozil z vidika celovite uporabniške izkušnje, od nemotenega nakupa do zanesljive kakovosti in zaupanja vrednih poprodajnih storitev, vse z namenom nemotenega delovanja podjetij.

Kombija PROACE in PROACE CITY ter njuni različici vozil za prevoz potnikov VERSO so v okviru Toyotinega večsmernega pristopa k ogljični nevtralnosti vodilni na področju baterijskih električnih pogonskih sklopov, celotna ponudba vozil Toyota Professional pa zdaj zajema tudi elektrificirane različice vseh modelov. To poudarja Toyotino zavezo, da vsem strankam ponudi različne cenovno dostopne in praktične možnosti za pospešeno zmanjševanje emisij CO2 v zasebnem ali poslovnem življenju ter prispeva k mobilnosti brez emisij v prihodnosti.
Poleg družine vozil PROACE je sloviti Hilux nepogrešljivi del ponudbe Toyota Professional, ki se ponaša z legendarnim videzom, kakovostjo, vzdržljivostjo in zanesljivostjo. Hilux je od lansiranja na Japonskem leta 1968 postal eno najbolj prepoznavnih Toyotinih delovnih vozil, ki je doma tako v mestu kot na najtežjih terenih po vsem svetu, kar dokazujejo tri zmage na zahtevnem reliju Dakar in zaporedni naslovi svetovnega prvaka v seriji FIA W2RC. 
Ta izjemna ponudba izdelkov in zavezanost podpori strankam sta v središču načrtov znamke Toyota Professional za krepitev položaja v sektorju lahkih gospodarskih vozil. Leta 2022 je bilo prodanih 119.000 vozil, letos pa bo po ocenah dosežen nov rekord z več kot 140.000 prodanih vozil. Toyota namerava to rast pospešiti in si prizadeva, da bi leta 2025 presegla 180.000 prodanih vozil ter z več kot 7-odstotnim tržnim deležem postala šesti največji ponudnik na trgu.
/
Uporabniška izkušnja

 

Izboljšana uporabniška izkušnja se bo začela s povsem novim maloprodajnim konceptom Toyota Professional Centre, ki izraža prenovljeno blagovno znamko Toyota Professional z izboljšanjem strokovnega znanja in predanosti v poslovalnici ter celovitim paketom rešitev za podporo strankam.

Od prihodnjega leta dalje bodo središča Toyota Professional Centre v obstoječih poslovalnicah dala nov poudarek gospodarskim vozilom z namenskim razstavnim in vzdrževalnim prostorom v notranjosti ter stalnim zunanjim prodajnim salonom znamke. Strankam bodo na voljo svetovalci, specializirani za lahka gospodarska vozila, ki z obsežnim in stalnim programom usposabljanja razvijajo strokovno znanje in izkušnje za posamezni trg. 

Od leta 2025 dalje bodo središča Toyota Professional Centre to zavezo in storitve še nadgradila z novimi funkcijami v okviru celotne uporabniške izkušnje, vključno z vzdrževanjem vozil in promocijo izdelkov, privlačnimi zunanjimi razstavnimi prostori, kjer bodo na ogled različna vozila ter primeri dodatne opreme in predelav.

Izboljšana izkušnja ni omejena le na poslovalnice. Posodobljena spletna mesta Toyota Professional, vključno s priročno funkcijo »Pomagaj mi izbrati«, olajšajo izbiro ustreznega vozila, dodatne opreme ter Toyotinih konkurenčnih finančnih in zavarovalniških storitev.

Od trenutka, ko iz središča Toyota Professional Centre odpeljejo novo vozilo, bodo stranke brez skrbi zaradi obsežnega garancijskega paketa za vsa vozila, vključno z osemletno garancijo/160.000 km za baterijo.  

Da bodo lastniki brez skrbi, je vključena tudi pomoč na cesti. V malo verjetnem primeru, da gre kaj narobe, ta zagotovi hitro pomoč kadar koli podnevi ali ponoči, 365 dni na leto, da lahko nadaljujete z delom ali odpeljete vozilo na popravilo v najbližji Toyotin servis.

Toyota Professional v okviru rednega vzdrževanja strankam ponuja storitev nadomestnega kombija, ki ga je mogoče vnaprej rezervirati in je na voljo za prevzem, ki ustreza potrebam podjetij – zgodaj zjutraj, pozno zvečer ali ob sobotah.

Da bi bila vzdrževalna dela čim hitrejša in čas brez vozila čim krajši, Toyota Professional pripravlja zavezo ekspresnega servisa, kar pomeni, da na vsakem gospodarskem vozilu hkrati delata dva tehnika na posebnem delovnem prostoru za lahka gospodarska vozila. Zaradi te zaveze so vzdrževalna dela običajno opravljena dvakrat hitreje.

Ko se stranka na koncu odloči, da se bo poslovila od vozila Toyota Professional, blagovna znamka z ohranjanjem visoke preostale vrednosti lahkih gospodarskih vozil zaokroži izkušnjo ugodnega razmerja med ceno in kakovostjo ter zadovoljstvo lastništva.

Vse te izdelke in storitve v okviru podpore strankam bodo zagotavljali KINTO, Toyota Financial Services in Toyota Insurance Services.
/


Celovita in električna ponudba izdelkov

 

Razširjena in prenovljena ponudba Toyote Professional vključuje elektrificirane možnosti v okviru celovite ponudbe rešitev, ki združujejo robusten in drzen slog z učinkovito zmogljivostjo in izjemno nosilnostjo.

Paleta vozil Toyota Professional pooseblja Toyotin priznan ugled z vidika kakovosti, vzdržljivosti in zanesljivosti (QDR) ter zagotavlja vsestranske in praktične možnosti za podjetja vseh vrst.

Vsestranski platformi PROACE in PROACE CITY sta nadgrajeni z drzno preobrazbo in na novo oblikovanim sprednjim delom, ki navduši in narekuje sodobno prenovo notranjosti in zunanjosti s čistimi linijami. Odsotnost zgornjih hladilnih rešetk med sprednjimi žarometi ustvari eleganten in prepoznaven videz, medtem ko spodnja rešetka v obliki trapeza odraža dizajn, ki se vije skozi celotno Toyotino ponudbo, in ustvarja neizprosen videz, ki ga poudarjajo novi žarometi z možnostjo Full LED in platišča iz lahke kovine.
Svež in nov videz krasi tudi kabino z najnovejšo robustno in udobno notranjo opremo. Modeli višjih razredov imajo nove digitalne instrumente na armaturni plošči in 10-palčni zaslon na dotik za popolnoma povezan informacijsko-razvedrilni sistem, ki vključuje vgrajeno navigacijo, nov usnjen volanski obroč pa izboljša udobje in videz.

Celotna linija Toyota Professional ponuja izboljšano zaščito z najnovejšim paketom aktivne varnosti in sistemi za pomoč pri vožnji Toyota Safety Sense, ki vključuje prilagodljivi tempomat od hitrosti 30 km/h, pametni omejevalnik hitrosti z opcijskim opozorilom na prekoračitev hitrosti in izboljšani sistem pomoči za ohranjanje vozila na voznem pasu. 

Parkiranje olajša sistem za bočno parkiranje z zaznavanjem mrtvega kota, ki voznika opozori na bližajoča se vozila, ki jih je pri bočnem parkiranju morda težko opaziti. Pri izdelavi vozil PROACE in PROACE CITY so bili uporabljeni novi varnostni ukrepi, vključno z novimi sprednjimi stranskimi zračnimi blazinami, na novo oblikovanim odbijačem, zložljivim volanskim obročem in posodobljenimi konstrukcijskimi deli za večjo moč.
Proace

 

Srednje dolgi kombi PROACE in vozilo za prevoz potnikov PROACE VERSO sta svoji znani prilagodljivosti in učinkovitosti dodala nov, močan videz, saj zagotavljata zmogljivost, prostornost in učinkovitost za udobno delo.

Stranke lahko izbirajo med različnimi oblikami, vključno s srednje dolgo (L1) in dolgo karoserijo (L2). Izvedba z dvojno kabino ima dodatno vrsto sedežev, odprta šasija za nadgradnjo pa omogoča prilagojene in specializirane karoserije. PROACE VERSO omogoča udobno potovanje devetih potnikov s paketi opreme, ki so namenjeni vsakodnevnemu delu, življenjskemu slogu aktivnih družin ali potovanju vodstvenih delavcev.

PROACE, izvedba z dvojno kabino, se ponaša z novim paketom vrhunske opreme, ki omogoča izjemno udoben prevoz petih potnikov in izjemno zmogljivost pri transportu večjih tovorov. Razkošni dodatki, kot so vrhunska armaturna plošča v mistralno črni barvi, usnjeno oblazinjenje sedežev in naslona za roke ter po višini nastavljiva vzglavnika, izboljšajo kabino za voznika in sovoznika, fiksna sedežna klop pa se ponaša s tremi udobnimi usnjenimi sedeži in dvema naslonoma za roke. Prostor za shranjevanje v zadnjem delu je povečan s prostorom pod zadnjim sedežem za daljše predmete. 
Novi PROACE se ponaša z zmogljivim električnim pogonskim sklopom, ki s 75 kWh baterijo ponuja vse prednosti vsakodnevne vožnje brez emisij s praktičnim dosegom do 350 km, kar je dovolj za redne lokalne vožnje brez polnjenja čez dan. Na voljo je tudi manjša baterija s kapaciteto 50 kWh, ki zagotavlja 136 KM (100 kW) in sproščeno vožnjo električnega vozila. 
Poleg tega je na voljo tudi preverjeni 2,0-litrski dizelski motor z močjo do 180 KM (132 kW), odvisno od menjalnika. Šest- in osemstopenjski menjalnik je na voljo za modele z ročnim in samodejnim menjalnikom, 1,5-litrski motor z močjo 120 KM (88 kW) in šeststopenjskim ročnim menjalnikom pa je na voljo izključno za PROACE.

Poleg moči za razna opravila ima PROACE tudi ustrezno prostornino, saj ponuja vrhunske transportne lastnosti. Prostornina za tovor znaša 6,6 m³, transportira lahko 1400 kg tovora, kar je največ v svojem razredu, in ima največjo vlečno zmogljivost 2500 kg.

Kompaktna višina 1,9 m voziloma PROACE in PROACE VERSO omogoča dostop do vseh običajnih parkirnih hiš, manevriranje v mestu pa je enostavno zaradi obračalnega kroga 12,4 m med robniki pri standardni dolžini 4,98 m.
/
 Proace City

Kompaktno vozilo PROACE CITY in vozilo za prevoz potnikov PROACE CITY VERSO z drzno prenovo in vodilnimi funkcijami v svojem razredu ponujata industrijske rešitve za poslovne stranke in aktivne družine.

Prilagodljivi PROACE CITY je na voljo kot kombi, izvedba z dvojno kabino in kot vsestransko vozilo za prevoz potnikov s sedmimi sedeži, kar je največ v svojem razredu, za vsakodnevno vožnjo na delo in za aktivne družine. Kljub kompaktnim meram lahko v vseh modelih spredaj udobno sedijo trije potniki.

PROACE CITY se ponaša z vrhunskim seznamom lastnosti, ki so najboljše v tem razredu, vključno s pametnimi rešitvami za transport tovora, ki povečajo prostornino za tovor do 4,4 m³. Baterijska električna različica lahko prevaža 780 kg tovora, bencinska ali dizelska različica pa največ 1000 kg.

Toyota se zaveda, da kombi pogosto služi kot mobilna pisarna ter sredstvo za prevoz na delo in domov. Z vrhunskimi funkcijami povezljivosti, navdušujočimi sistemi aktivne varnosti ter kabino, zasnovano za prilagodljivost in enostavnost, je PROACE CITY tudi priročno opremljeno delovno mesto.

Baterijski električni vozili PROACE CITY in PROACE CITY VERSO poleg zmogljivosti in delovne opreme ponujata tudi moč in domet brez izpušnih plinov ter odzivno zmogljivost in brezhibno vožnjo pravega električnega vozila.

Električni pogonski sklop s 50 kWh baterijo ima zmogljivost 100 kW (136 KM) in izboljšan domet 330 km (standard WTLP), kar je 50 km več kot obstoječi model. Če potrebujete več energije, lahko s polnilnim sistemom za hitro polnjenje z enosmernim tokom napolnite 100 kW baterijo do 80 % v približno 30 minutah.

1,5-litrski dizelski motor, vodilni v svojem razredu, ima 6-stopenjski ročni menjalnik ali 8-stopenjski samodejni menjalnik, ter – odvisno od specifikacije – ponuja do 130 KM. Na voljo je tudi učinkovit 1,2-litrski bencinski motor (110 KM) s 6-stopenjskim ročnim menjalnikom.
Razširitev linije vozil Proace in Hilux

 

Družino vozil PROACE je povečal povsem novi PROACE MAX, Toyotin prvi veliki komercialni kombi, ki poleg prednosti povsem električne vožnje v namenskem in prepoznavnem dizajnu zagotavlja tudi vrhunske kapacitete za transport tovora in največjo zmogljivost v svojem razredu.

Visokozmogljivi baterijski električni pogonski sklop zagotavlja lahkotno, mirno in udobno vožnjo. 200 kW (272 KM) je združenih z odzivnim navorom 410 Nm in navdušujočim dometom do 420 km (standard WTLP). 

Tudi legendarna linija Toyote Hiluxa se je povečala z novo elektrificirano možnostjo, Hilux Hybrid 48V, ki prinaša večjo učinkovitost in vozno zmogljivost na cesti in terenu, ne da bi s tem ogrozila izjemno vzdržljivost poltovornjaka.

Zmogljivemu 2,8-litrskemu dizelskemu motorju je bil dodan hibridni električni sistem, ki je posebej zasnovan za edinstvene zahteve Toyotinega poltovornjaka in združuje odzivnejše pospeševanje, izboljšano zaviranje in večjo učinkovitost porabe goriva, hkrati pa zagotavlja mirnejšo vožnjo.

Učinkovitejši sistem Stop & Start se hitreje in tišje odziva, ko je vozilo ustavljeno, in z daljšim izklopom motorja izboljša učinkovitost porabe goriva do 5 %, kar je še dodatna prednost hibridnega električnega pogonskega sklopa, ki je povezana s porabo goriva.

Hilux prvič ponuja sistem pomoči pri terenski vožnji z možnostjo izbire podlage, ki zagotavlja še boljšo zmogljivost in nadzor s prilagajanjem nastavitev za uravnavanje stabilnosti vozila glede na razmere. 

V samodejnem načinu lahko vozilo izbere najustreznejšo nastavitev, ali pa lahko voznik izbere enega od petih prednastavljenih načinov – za makadam, pesek, blato, globok sneg ali skale – ki so prilagojeni za uravnavanje moči in vrtenja koles za boljši oprijem in manevriranje.
/
Obsežna dodatna oprema in rešitve po meri 

 

Družina PROACE se ponaša z veliko ponudbo dodatne opreme in rešitvami po meri, ki strankam ponujajo rešitev za vse profesionalne zahteve ali zahteve glede dostopnosti.

Delovni PROACE MAX je na voljo tudi v obliki karoserije na letvasti šasiji, kar strankam omogoča rešitve po meri za vse poslovne potrebe. Format odprte šasije za nadgradnjo z ravnim zadnjim delom in letvasta šasija s kabino strankam omogočata, da vozilo prilagodijo za specializirano uporabo.

Toyotin končni cilj »mobilnost za vse« je izražen v vozilih PROACE in PROACE CITY, ki ju je mogoče predelati v vozili, dostopni z invalidskim vozičkom, kar uporabnikom invalidskih vozičkov omogoča udoben in varen prevoz od točke A do točke B. Nizko dno in zložljiva zadnja vstopna rampa omogočata enostaven dostop do vozila, osvetlitev LED pa varno uporabo ponoči. Dodatne funkcije vključujejo ročno ali samodejno stransko stopnico in električni vitel.
Vsa vozila Toyota Professional imajo obsežen seznam dodatne opreme, ki je bila razvita posebej za poslovne uporabnike in se osredotoča na notranjo in zunanjo zaščito, transport tovora in varnostne naprave. Na voljo so tudi strešne ploščadi in prtljažniki, v vozilu pa je mogoče namestiti številne prtljažnike in odlagalne prostore, ki zagotavljajo urejenost pri vsakodnevni uporabi.

Novi PROACE, PROACE CITY in PROACE MAX bodo na voljo leta 2024.

 

KONEC

Opomba: Vsi podatki o zmogljivosti novih vozil PROACE, PROACE CITY in PROACE MAX so predmet homologacije. Končne specifikacije bodo potrjene ob predstavitvi celotnega produkta.

PR - Specialist Toyota Adria Slovenija