Znamki TOYOTA GAZOO Racing (TGR) in Lexus bosta v sklopu tridnevnega Tokyo Auto Salona 2023, ki bo od 13. do 15. januarja 2023 potekal na sejmišču Makuhari Messe v Chibi na Japonskem, razstavila nekaj svojih novih izdelkov.

Prav tako načrtujejo sodelovanje na razstavi Tokyo Outdoor Show. Nastop na sejmu bo potekal pod sloganom Toyota: Ljubiteljem avtomobilov stojimo ob strani. Razstavili bodo nova vozila in avtomobilske dele, poleg tega pa tudi tri koncepte, ki so nastali na podlagi naslednjih izhodišč:

  • ogljične nevtralnosti za zaščito priljubljenih avtomobilov,
  • izdelave vedno boljših avtomobilov, ki izvirajo iz sveta avto-moto športa,
  • različnih življenjskih slogov za uživanje s priljubljenimi avtomobili. 
Podrobnosti o razstavljenih vozilih in druge informacije bodo objavljene na spletni strani TGR. Za 13. januar 2023 je ob 9.30 predvidena novinarska konferenca, v sklopu katere bo organiziran pogovor z Akiom Toyodo, predsednikom družbe Toyota, profesionalnimi dirkači in drugimi zanimivimi gosti. 

Novinarska konferenca bo na voljo v japonskem in angleškem jeziku na povezavi:

TGR in Lexus bosta organizirala tudi tako imenovani NFT Digital Stamp Rally, ki bo namenjen obiskovalcem Tokyo Auto Salona 2023, in Virtual Garage by GR/Lexus, ki bo namenjen širši javnosti, ki načrtuje virtualni ogled razstave.
Več informacij je na voljo na povezavi:


Ogljična nevtralnost za zaščito priljubljenih avtomobilov
Toyota si tudi z vidika ogljične nevtralnosti prizadeva svojim strankam zagotoviti več različnih izdelkov.

Pri znamki Toyota  se  zavedajo, da bo trajalo nekaj časa, preden bodo vsa nova vozila ogljično nevtralna. Zato so prepričani, da je sočasno spodbujanje ogljične nevtralizacije tudi pri vozilih, ki jih stranke trenutno še vedno uporabljajo, bistveno za prihodnost. TGR in Lexus svojim strankam predlagata, naj se še vedno vozijo s svojimi priljubljenimi avtomobili, hkrati pa sprejmejo izziv zmanjšanja emisij CO2.

Izdelava vedno boljših avtomobilov, ki izvirajo iz sveta avto-moto športa.
TGR udejanja svoj pristop ustvarjanja vedno boljših avtomobilov, ki izvirajo iz sveta avto-moto športa, s komercialno ponudbo avtomobilov, ki so bili v osnovi ustvarjeni za zmage na dirkah. Na Tokyo Auto Salonu 2023 bodo pri TGR predstavili avtomobil, ki časti zmage v reli seriji WRC. Predstavljen bo tudi avtomobil, ki je nastal na podlagi znanja in izkušenj z udeležbe na dirkah serije WRC. 14. in 15. januarja bodo na voljo tudi predstavitvene vožnje.

Različni življenjski slogi za uživanje s priljubljenimi avtomobili
Poleg razstavljenih vozil, ki so bila prilagojena za profesionalne dirkače, bodo prikazani tudi novi sestavni deli znamk GR in GR Heritage, ki bodo na voljo v letu 2023. Lexus in Toyota bosta prvič razstavljala tudi na razstavi Tokyo Outdoor Show. 
Lexus bo v sklopu prizadevanja za doseganje ogljično nevtralne družbe predstavil svojo pobudo Overtrail Project, ki temelji na vozilih, s katerimi izboljšujejo izkušnje na prostem in ustvarjajo učinkovito sobivanje z naravo. 


Nove pobude, ki temeljijo na digitalnih tehnologijah

1. NFT Digital Stamp Rally
NFT Digital Stamp Rally je namenjen obiskovalcem, ki bodo v slogu zbiranja poštnih znamk uporabljali različne digitalne tehnologije. S skeniranjem posebnih kod QR, ki so nameščene na stojnicah TGR in njihovih partnerskih podjetjih, lahko obiskovalci pridobijo originalne digitalne žige vsakega podjetja. Tisti, ki bodo zbrali vse žige, bodo prejeli poseben bonus.
2. Virtual Garage by GR/Lexus
Da bi lahko čim več obiskovalcev uživalo v Tokyo Auto Salonu 2023, bo odprta tudi virtualna garaža GR/Lexus. Gre za eno največjih tovrstnih platform na Japonskem. Garaža bo obiskovalcem omogočila prosto uživanje v zunanjosti in notranjosti nekaterih razstavljenih vozil. Predvidena je tudi novinarska konferenca o prihodnosti avto-moto športa. Obiskovalci bodo ob prijavi prejeli posebno darilo. Virtualni prostor so odprli že 6. januarja, razstava vozil pa se bo odprla 13. januarja.


VIR: Toyota Adria