Predstavitev nove knjige Eve Mahkovic v petek, 22. septembra, ob 20.uri, v Mestnem muzeju Ljubljana

Toxic z Evo Mahkovic

Predstavitev nove knjige Eve Mahkovic v petek, 22. septembra, ob 20.uri, v Mestnem muzeju Ljubljana

Spoštovani,
vabimo vas na predstavitev nove knjige Eve Mahkovic z naslovom Toxic, ki bo v petek, 22. septembra 2023, ob 20.00 v atriju Mestnega muzeja Ljubljana. Avtorica, zavezana svobodnemu in neulovljivemu literarnemu slogu, nam bo svojo knjigo predstavila v pogovoru, ki ga bo vodila zgodovinarka in publicistka Manca G. Renko, ki je za omenjeno literarno delo prispevala tudi spremno besedo. Odlomke iz knjige, ki temelji na  intimni izkušnji, obenem pa lahko zaradi svoje iztrganosti iz ustaljenih okvirov naslavljajo kogarkoli, bosta na dogodku brali igralki Ajda Smrekar in Klara Kuk.

Knjiga obravnava osebno zgodovino, ob njej pa mitologijo, popkulturo, čas, travme, odnose, ki so me naredili. V formi v vsakem novem poskusu pisanja poskušam najti novo optimalno obliko izraza, tako da so si poglavja med seboj precej različna.



Eva Mahkovic, avtorica knjige ToxicDramaturginja in pisateljica Eva Mahkovic je že pred leti literarno sceno razburkala s svojima prvima knjižnima izdajama, literarno-vizualno zbirko grotesk Vinjete straholjubca (2019), ki je nastala v sodelovanju z ilustratorko Evo Mlinar, in literarizirano zbirko Facebook zapisov Na tak dan najbolj trpi mastercard (Beletrina, 2019).


Beletrina v živo: Pogovor o knjigi Toxic.

Prijazno vabljeni, da se nam pridružite.

VIR: Kreativna baza