Naziv tovarne leta 2023 za najboljše proizvodno podjetje je prejelo podjetje Roto-Pavlinjek iz Černelavcev, kjer za različne industrije razvijajo izdelke iz polimerov za nadaljnjo vgradnjo ter izdelke pod lastno blagovno znamko. V finalnem izboru je premagalo podjetji Roletarstvo Medle in Trimo.

Murska Sobota, 18. oktobra - Naziv tovarne leta 2023 za najboljše proizvodno podjetje je prejelo podjetje Roto-Pavlinjek iz Černelavcev, kjer za različne industrije razvijajo izdelke iz polimerov za nadaljnjo vgradnjo ter izdelke pod lastno blagovno znamko. V finalnem izboru je premagalo podjetji Roletarstvo Medle in Trimo.

Izbor tovarne leta je šesto leto zapored organiziral časnik Finance v sodelovanju z družbo KPMG poslovno svetovanje.

Podjetje Roto-Pavlinjek za različne industrije razvija in po meri kupcev izdeluje izdelke iz polimerov za nadaljnjo vgradnjo, pa tudi izdelke, ki jih tržijo pod lastno blagovno znamko Roto. Komisija je v podjetju prepoznala konkretne in merljive rezultate, ki so posledica dosledne implementacije strategije, usmerjene v digitalizacijo, robotizacijo in obnovljive vire energije, so v sporočilu za javnost pojasnili v podjetju.

Na današnji slovesnosti v Mengšu je podjetje Roto-Pavlinjek prejelo tudi priznanje za trajnostno naravnano tovarno. Nagrada pomeni, da podjetje poudarja zeleni prehod in trajnostni razvoj, ki sta nujna za ohranjanje konkurenčnosti slovenske industrije v skladu s cilji podnebne nevtralnosti in krožnega gospodarstva.
"Pri nas verjamemo, da se peta industrijska revolucija ne bo odvila počasi, ampak bo zahtevala hitro delovanje in odzivanje ter precejšnje investicije v nove tehnologije. Trajnostna naravnanost in skrb za varovanje okolja bosta v prihodnosti še bolj spremenili način dela in poslovanja, kot ga poznamo danes," je po razglasitvi zmagovalca dejal direktor podjetja Roto-Pavlinjek Matjaž Pavlinjek.

Podjetje Roto-Pavlinjek je največja družba znotraj mednarodne skupine Roto, ki ima osem proizvodnih enot v štirih državah: v Sloveniji, Hrvaški, Srbiji in Makedoniji. V skupini je zaposlenih več kot 500 ljudi, njihovi izdelki se prodajajo v 55 državah po vsem svetu.

Lani je naziv tovarna leta prejela takrat še Lekova, zdaj Novartisova enota Biološke učinkovine iz Mengša. Pred tem so v letih 2018, 2019, 2020 in 2021 nagrado tovarno leta prejeli družba Krka, Ljubljanske mlekarne, BSH Hišni aparati Nazarje in ETI Elektroelement.

VIR: STAkrog