9.9. je bil prav poseben datum. Čez 100 se nas je zbralo v čudovitih prostorih Viteške dvorane Pokrajinskega muzeja Maribor (mariborskega gradu). Z željo in s podporo. S smehom in s solzami.

Anton Krepek predstavlja svojo knjigo v polni Viteški dvorani mariborskega gradu


9.9. je bil prav poseben datum. Čez 100 se nas je zbralo v čudovitih prostorih Viteške dvorane Pokrajinskega muzeja Maribor (mariborskega gradu). Z željo in s podporo. S smehom in s solzami. Z navdihi in uvidi. O čem govorimo? O dogodku, posvečenem Junakom 3. nadstropja – tistim otrokom, ki so se soočili z rakom. In tistim staršem, ki so spremljali otroke s to diagnozo. Srečanje je bilo posebej energijsko močno, saj je bil njegov “oče” Anton Krepek, pogumen starš z zaobljubo sebi in svoji družini: ko je za rakom zbolel njegov sin, je prisegel: “Prosim, da ozdravi. Samo prosim, da ozdravi. In da se ne ponovi … šel bom na pot, na kamino, v zahvalo in v zaobljubo …” Nekako tako so šle Antonove besede. In ko je Mateo ozdravel, se je Anton še ponoči podal na postajo in nato na pot … Svojo zgodbo je predstavil skozi knjigo prav v svojem domačem Mariboru.

Škarje in platno knjige Camino v rokah Petre Škarja

Toni in Petra v pogovoru v Viteški dvorani


Poklon Junakom 3.nadstropja je bil dogodek, na katerem je Toni predstavil svojo knjigo Camino, v kateri je izpovedal življenjsko zgodbo svoje družine, zanj pa jo je zapisala Petra Škarja. Družina, ki so jo zaznamovale kar tri diagnoze raka, prvi pa se je z njo soočil sin Mateo, takrat star komaj 5 let.

“Ko Mateo premaga raka, grem na Camino,” je bila Tonijeva obljuba takrat in tako je začel tudi predstavitev, ko je pojasnjeval, da se je brez kondicije in popolnoma nepripravljen junija 2019 odpravil na svoje romanje po Caminu.

Kljub težki tematiki je knjiga polna hudomušnosti tega Štajerca in prav takšen je bil v soboto pred več kot sto obiskovalci, ko sta s Petro razkrivala podrobnosti njegovega neznanja kuhanja kave in uporabe pralnega stroja. Na začetku veliko smeha, potem nekaj solz, pa besed vzpodbude, po predstavitvi pa dve uri druženja pod Arkadami, kjer smo se sladkali (z izvrstnimi slaščicami Slaščičarne Pika Nogavička), degustirali (vrhunsko vino Mak), listali revijo Navdihni me in se spoznavali med seboj, se povezovali in kupovali knjige.

Ljudem je v naravi dobrota

Podpisovanje knjige Camino avtorja Antona Krepka


Podpisovanje knjig in zapisovanje posvetil s strani avtorja so na tovrstnih dogodkih stalnica in Toni si je za vsakega vzel trenutek preden je v knjigo zapisal lepo misel in komu je namenjena. Vrsta za nakup in podpis se je vila in dobro uro ji ni bilo videti konca. Del od prodaje je namenjen Društvu Junakov 3.nadstropja in občutek, da smo vsi naredili dobro delo, se je širil po vsem prostoru.

Obiskovalci so bili nad pogostitvijo navdušeni in če so bili še pred kratkim drug drugemu neznanci, so se v tem vzdušju začeli povezovati. “Ko me naslednjič kdo tak povabi, se bom sigurno odzvala, frendom pa s ponosom rekla, ej ne morem it žurat z vami, lahko grete pa vi z mano na predstavitev knjige. Ka si ti nor, pa to je ceu žur,” je izjavila ena od obiskovalk in nas do solz nasmejala. Ja, drži, knjižni svet zna biti zelo zabaven.

Super dogodek, odlična knjiga, pravi namen in srčni ljudje. Tu je uspeh zagotovljen. Toni, Mateo in Camino, srečno pot naprej.

Natalie, Ines, Tone, Zvonka 9.9.23 tik pred dogodkom, posvečenim Junakom 3. nadstropja


Spletni portal Navdihni.me  in ureja Insights d.o.o., družba za odkrivanje in razvoj potencialov. Tiskano revijo lahko kupite tukaj in s tem podprete navdihujoče zgodbe tudi v prihodnje. Lahko si pa izberete tudi e različico, če želite. Če vas zanima osebnostna rast in razvoj kariere v sozvočju z vašim poslanstvom, bomo veseli vašega kontakta.

Foto: Anton Krepek, Insights d.o.o., Foto Katapult

VIR: Navdihni.me