Drage bralke, dragi bralci,februar prinaša štiri izjemne knjižne novosti, ki vas bodo presunile in presenetile. Med njimi je tudi biografija Vsi me kličejo Tona Toneta Vogrinca.


Drage bralke, dragi bralci,februar prinaša štiri izjemne knjižne novosti, ki vas bodo presunile in presenetile. Med njimi je tudi biografija Vsi me kličejo Tona Toneta Vogrinca.

V njej se ob svojem osemdesetem rojstnem dnevu predstavlja eno izmed najpomembnejših in najvplivnejših, pa tudi najbolj kontroverznih imen slovenskega alpskega smučanja. Kot v svojem značilnem slogu pojasnjuje soavtor knjige Marko Radmilovič, je zgodovina slovenskega smučanja pridelala almanahe, zbornike, na tisoče člankov, publikacij, intervjujev in kar je podobnih tiskovin, a biser je čakal v školjki.


O knjigi:
Je Tone Vogrinec mojster z načrtom ali gre pri njegovih uspehih za sosledje neverjetnih naključij? Je Bojan Križaj produkt, ali je sila narave? To so vprašanja, na katere biografija Vsi me kličejo Tona nedvoumno odgovarja. Odgovarja pa ne le na enigme slovenske smučarije, ki je bila v osemdesetih večja in pomembnejša od slovenske politike in gospodarstva skupaj, temveč tudi orisuje čas, ki je bil tako zelo drugačen od tega, ki ga živimo. In Tona je ta čas ne le živel, temveč ga je tudi sooblikoval. Kar pa je prvi in edini pogoj za res dobro (avto)biografsko delo.« Vogrinec je namreč veliki športni junak osemdesetih, ki je takrat še jugoslovansko smučanje od sodelovanja popeljal do zmagovanja in omogočil razvoj mnogim vrhunskim tekmovalcem in tekmovalkam, obenem pa ga mnogi še vedno krivijo za prezgodnje slovo nekaterih naših največjih asov tega športa. Knjiga, ki se bohoti na skoraj 500 straneh, nas dinamično in gladko popelje po poti in življenjskih preizkušnjah tega legendarnega Slovenca. Knjiga, ki prekipeva od anekdot, prigod in  pestrih zgodb, bo nagovorila tako tiste, ki se obdobja osemdesetih spominjajo z nostalgijo, kot tudi tiste, ki ga niso doživeli, saj naslika svojevrsten in razgiban portret dobe in svetovljanskega ustvarjalca velikih zgodb v njej.Želimo vam prijetno zatopitev v neskončna prostranstva bralnega sveta.

PR: Vaša Beletrina