Spoštovani,v sredo, 12. aprila, ob 18.30 vas vljudno vabimo na premierno predstavitev novega romana priznanega slovenskega pisatelja Toneta Partljiča Veter z vzhoda.

Spoštovani,v sredo, 12. aprila, ob 18.30 vas vljudno vabimo na premierno predstavitev novega romana priznanega slovenskega pisatelja Toneta Partljiča Veter z vzhoda. Dogodek bo potekal v Veliki dvorani Lutkovnega gledališča Maribor, kjer se bo s pisateljem pogovarjala novinarka in voditeljica oddaj o kulturi Darka Tancer - Kajnih.
Zgodovinski roman Veter z vzhoda, ki je izšel pri Beletrini, je zgodba, ki se dogaja v Mariboru v tridesetih letih prejšnjega stoletja. V napetem času, ki ga med drugim zaznamujejo prebujanje delavskega gibanja, smrt Rudolfa Maistra in atentata na kralja Aleksandra v Marseillu ter kanclerja Dollfusa na Dunaju. Gre za pripoved, ki je žlahtna mešanica fikcije in resničnosti in predstavlja kopico zgodovinskih osebnosti, v središču zgodbe pa so dijaki, ki se jim počasi odpira širši pogled na svet, v katerem živijo, ob tem pa se seveda zapletajo v bolj ali manj usodne težave.Tone Partljič je eden izmed najbolj priljubljenih slovenskih pisateljev, ki je za svoje delo prejel že več nagrad, med drugim Prešernovo nagrado in nagrado kresnik za najboljši roman leta. Ob izidu novega zgodovinskega romana pa je povedal: »Čeprav sem star 'le' osemdeset let, čutim, kadar grem prek mosta, da je v meni vsa Drava, ki je že v tisočletjih stekla skozi naše mesto proti vzhodu, da me obkroža tisoč in več let našega Maribora.«

VIR: Beletrina