V začetku preteklega tedna je VZMD, preko Odvetniške pisarne Jereb d.o.o., na družbo TELEMACH d.o.o. naslovil uradni dopis, s katerim je operaterja pozval, da prekliče nezakonito zvišanje cen, ki naj bi stopilo v veljavo danes, 1. avgusta 2023.

V začetku preteklega tedna je VZMD, preko Odvetniške pisarne Jereb d.o.o., na družbo TELEMACH d.o.o. naslovil uradni dopis, s katerim je operaterja pozval, da prekliče nezakonito zvišanje cen, ki naj bi stopilo v veljavo danes, 1. avgusta 2023. Telemach je namreč konec junija na svoji spletni objavil obvestilo »Obvestilo o spremembah splošnih pogojev ter cenika fiksnih in mobilnih storitev«, o čemer je VZMD poročal že v novici dne 7. julija 2023.

S tovrstnimi ravnanji TELEMACH še poglablja nezakonito stanje, ki nasprotuje tako splošnim pravilom obligacijskega prava, kot tudi posebnim (strožjim) pravilom varstva potrošnikov in pravilom, ki urejajo elektronske komunikacije.

VZMD je sicer kolektivne tožbe zaradi podobnega oškodovanja naročnikov vložil zoper štiri operaterje - poleg Telemach, še TELEKOM SLOVENIJE, A1 Slovenija in T-2; tako je skupno oškodovanih kar 1,4 mio naročnikov, za več kot 257 mio €! V tem času se je na VZMD obrnilo veliko število naročnikov, ki lahko na spletni strani https://kolektivno-varstvo.si/ pridobijo vse potrebne informacije, enostaven Obrazec za evidentiranje prikrajšanih naročnikov pa je dostopen na povezavi: www.kolektivno-varstvo.si/spor-telekomunikacije/#obrazec – VABLJENI k podpori prizadevanjem VZMD ter ureditvi razmer na področju telekomunikacijskih operaterjev!

VIR: VZMD