elekom Slovenije je Rdečemu križu Slovenije za nadaljnjo prenovo in ureditev bivalnih objektov ter okolice v Mladinskem zdravilišču in letovišču Debeli rtič predal donacijo v višini 20.000 evrov.

Ljubljana, 11. aprila - Telekom Slovenije je Rdečemu križu Slovenije za nadaljnjo prenovo in ureditev bivalnih objektov ter okolice v Mladinskem zdravilišču in letovišču Debeli rtič predal donacijo v višini 20.000 evrov. Zdravstvena letovanja in rehabilitacije otrok potekajo že 66 let, v tem času pa je na Debelem rtiču bivalo že okoli 650.000 otrok iz vse Slovenije. Donacijo je mag. Ani Žerjal, vodji Mladinskega zdravilišča in letovišča Debeli rtič, predal Tomaž Jontes, podpredsednik uprave Telekoma Slovenije.

"Naša osnovna želja je, da se imajo otroci pri nas lepo in da resnično uživajo svoje otroštvo. Pred kratkim sem slišala izjavo desetletja, ki me je še posebej razveselila, saj je eden izmed fantkov, ki je bival pri nas, povedal, da sedaj razume, zakaj se reče, da je na Debelem rtiču. To je povezal s tem, da tu poje veliko obrokov in bo domov odšel debelejši in še bolj zadovoljen. Otroci se pri nas igrajo, učijo, veliko gibajo, ustvarjajo in družijo. V naravnem zdravilišču zaradi pozitivnih učinkov mikroklime in morske vode krepijo svoje zdravje prav vsi in ne le tisti, ki so pri nas na rehabilitacijah ali podaljšanem bolnišničnem zdravljenju. Veliko otrok komaj čaka, da ponovno pride k nam," je ob predaji donacije izpostavila mag. Ana Žerjal, vodja Mladinskega zdravilišča in letovišča Debeli rtič.

Mladinsko zdravilišče in letovišče Debeli rtič je sodoben zdraviliški, športni in izobraževalno-pedagoški center. V njem potekajo strokovno vodeni zdravstveni, izobraževalni in športni programi, kot so kolonije diabetikov, astmatikov ali otrok s celiakijo, letovanja otrok iz socialno ogroženih okolij, pa tudi šole in vrtci v naravi. "Mladinsko zdravilišče in letovišče skrbi za zdravo, kreativno in zabavno letovanje otrok in mladostnikov iz vse Slovenije, v Telekomu Slovenije pa z veseljem pomagamo, da se otroci pri tem čim bolje počutijo in da tudi z našo pomočjo čas v družbi vrstnikov preživljajo čim bolj aktivno. Tu se ustvarjajo lepi spomini za prihodnost," je dodal Tomaž Jontes, podpredsednik uprave Telekoma Slovenije. Telekom Slovenije se sicer odgovorno odziva na dogajanje v našem ožjem in širšem družbenem okolju in se uvršča med največje donatorje in sponzorje v slovenskem prostoru. V humanitarno delovanje se redno vključujejo tudi njegovi zaposleni.

Za otroke so zaposleni na Debelem rtiču med drugim v zdraviliškem parku uredili tudi vrt zelišč, biološko pot in postavili hiške za živali.

PR: Telekom Slovenije