Ana Roš velja za eno najvidnejših kuharskih mojstric v slovenskem in tudi svetovnem merilu. Leta 2010 so o njej pisali v italijanski kulinarični reviji Identità Golose

Ana Roš velja za eno najvidnejših kuharskih mojstric v slovenskem in tudi svetovnem merilu. Leta 2010 so o njej pisali v italijanski kulinarični reviji Identità Golose, kmalu zatem pa je pričela dobivati vabila za gostovanje v vrhunskih svetovnih restavracijah in kuharskih prireditvah, kot sta Ikarus v Salzburgu in Gelinaz ‘Grand Shuffle v New Yorku.

Leta 2016 je bila predstavljena v televizijski seriji o vrhunskih kuharjih Chef’s Table ameriške produkcijske hiše Netflix. Tega istega leta pa je prejela jabolko navdiha.
Januarja 2017 je prejela prestižen naziv najboljše kuharske mojstrice na svetu, ki ga podeljuje akademija World’s 50 Best Restaurants.

Leta 2020, ob prvi izdaji Michelinovega vodnika po restavracijah za Slovenijo pa je njena Hiša Franko prejela dve Michelinovi zvezdici in posebno nagrado za prispevek k trajnosti kulinarike. V lanskem letu 2021 je Michelinovi zvezdici obdržala in potrdila vrhunskost kuhinje.

Značilnost njene kuhinje so inovativne predelave tradicionalnih receptov iz Soške doline, pripravljene z lokalnimi sestavinami.

V Tuš gourmet & delikatesa v etaži – 1, veleblagovnice Nama, ki nudi skrbno izbrane izdelke Ana Roš & Tuš, boste med 12. in 25. oktobrom, lahko te odlične kulinarične dobrote nakupovali ugodneje, kajti ob nakupu 3 izdelkov znamke Ana Roš & Tuš, najcenejši izdelek prejmete brezplačno.

Akcija velja od 12. 10. do 25. 10. 2022 v Tuš gourmet & delikatesa.



Naslovna fotografija: Ana Roš & Tuš

PR: Nama