TechBEAT je 9. in 10. maja v Ljubljani in na Bledu združil trideset udeleženk in udeležencev iz sedmih slovenskih srednjih šol ter jim omogočil edinstven vpogled v izzive in trende farmacevtske industrije, mreženje, pridobivanje konkretnih znanj in izkušenj ter strokoven vpogled v najsodobnejšo tehnologijo.

TechBEAT je 9. in 10. maja v Ljubljani in na Bledu združil trideset udeleženk in udeležencev iz sedmih slovenskih srednjih šol ter jim omogočil edinstven vpogled v izzive in trende farmacevtske industrije, mreženje, pridobivanje konkretnih znanj in izkušenj ter strokoven vpogled v najsodobnejšo tehnologijo. Dogodek je prejel številne pozitivne odzive od sodelujočih ter njihovih mentoric in mentorjev, ki so izpostavili predvsem neprecenljivo povezovanje izobraževalnih ustanov z gospodarstvom in medgeneracijski prenos znanja.
V Leku se zavedajo, da morajo podjetja k reševanju kadrovskih izzivov pristopiti strateško in proaktivno, pri čemer je ključnega pomena, kako se posamezna gospodarska družba povezuje s širšim družbenim okoljem, tako izobraževalnim kot gospodarskim. Pri iskanju talentiranih in strokovnih kadrov so zato inovativni, kar se odraža tudi v številnih prejetih nagradah za kadrovske prakse in projekte, med katerimi je ScienceBEAT, ki bo letos septembra že drugič povezal perspektivne mlade strokovnjakinje in strokovnjake s področij naravoslovnih in poslovnih ved z vodilnimi osebami iz sveta znanosti, raziskav in podjetništva.

Uredništvo