Na Bistriški tržnici se bo ta konec tedna predstavilo prek 30 lokalnih ponudnikov, na voljo bodo bogata, raznolika in lokalna gastronomska ponudba, dobra glasba in aktivnosti za otroke.

Ilirska Bistrica – Na Bistriški tržnici se bo ta konec tedna predstavilo prek 30 lokalnih ponudnikov, na voljo bodo bogata, raznolika in lokalna gastronomska ponudba, dobra glasba in aktivnosti za otroke. Tržnica je priložnost za spoznavanje in povezovanje ponudnikov, srečanje znancev in prijateljev ter priložnost za prijetno in koristno preživet dan. Tržnica bo v soboto in nedeljo, 23. in 24. septembra, med 10. in 19. uro na igrišču pri šoli Antona Žnideršiča.

Novo na letošnji tržnici je kuhanje v živo z Rihardom Bašo, ki bo oba dneva pripravljal jedi iz domače polente. V sodelovanju z Društvom brkinskih sadjarjev bodo prikazali žganjekuho, v sodelovanju s Športnim društvom Bas pa pripravo ocvirkov. Na ogled bo razstava starih kmečkih strojev, prikazali bodo stare obrti, pripravljajo strokovno predavanje v sodelovanju s Strojnim krožkom Burja, prava paša za oči pa bo zbor traktorjev.

Na tržnici bo na voljo pester izbor prehrambnih izdelkov, pravijo na Ticu ilirska Bistrica. Med ponudbo bodo poleg mesnih, mlečnih in medenih izdelkov kislo zelje, fižol, krompir, jajca, brkinsko sadje, štruklji in ocvirkov. V ponudbi bodo še pijače, tudi brinjevec in brinovo olje in drugi izdelki, kot so zelišča, naravna kozmetika, sveče, nakit, kvačkani izdelki, izdelki s sivko in drugo. Organizatorji obljubljajo bogato gostinsko ponudbo. Ob odprtju bo nastopil domači pihalni orkester, v soboto popoldne bo obiskovalce zabaval ansambel Snežnik, v nedeljo pa bo prireditveni prostor glasbeno obarval orkester Nika Polesa z gosti. Za otroke bo na voljo zabaviščni park, v nedeljo pa bodo ustvarjali na delavnicah.

»Kot vsa leta do zdaj želimo pripraviti privlačen, poučen in zabaven dogodek, na katerega obiskovalci z veseljem pridejo,« pravi direktorica Tica Ilirska Bistrica Maja Uljan. »Vsako leto ga nadgrajujemo in dopolnjujemo, saj želimo biti atraktivni in s pomočjo raznolikega dogajanja in raznovrstne ponudbe privabiti bistriške občine, tudi obiskovalce iz ožje in daljne okolice. Verjamem, da nam to tudi uspeva.«

Dvodnevna tržnica je priložnost povezovanja lokalnih in drugih pridelovalcev, obrtnikov, podjetnikov. Tradicionalno je tudi prostor povezovanja društev, organizacij in javnih zavodov z namenom vzpodbujanja razvoja dogajanja v občini Ilirska Bistrica, promocije lokalnih proizvajalcev in ponudnikov kmetijskih, rokodelskih in turističnih produktov, obenem pa je prireditev dodatna turistična ponudba v občini. Obiskovalcem ponuja pokušnjo darov matere narave in nakupa lokalnih izdelkov.

Tržnica bo v šotoru, zato bo ob vsakem vremenu. Parkirate lahko na parkiriščih pri osnovni šoli Antona Žnideršiča in Gimnaziji Ilirska Bistrica. Iva Žitko

V Notranjsko-primorskih novicah skrbno izbiramo vsebine, kolikor je le mogoče omejujemo stroške in si želimo, da bi bile vsebine še naprej prosto dostopne vsem bralcem.

Delovanje medija podprete z donacijo na TRR SI56 6100 0000 7796 237.

VIR: https://notranjskoprimorske.si/