Včeraj je VZMD, preko Odvetniške pisarne Titan, na zastopnika družbe T-2, d.o.o., naslovil uradni dopis, s katerim operaterja ponovno poziva k prenehanju nezakonitega zviševanja cen.

Včeraj je VZMD, preko Odvetniške pisarne Titan, na zastopnika družbe T-2, d.o.o., naslovil uradni dopis, s katerim operaterja ponovno poziva k prenehanju nezakonitega zviševanja cen. T-2 je namreč konec maja na spletno stran obesil obvestilo Spremembe cenika T-2 storitev s 1.7. 2023, čemur so sledili številni besni klici in sporočila naročnikov, ki so se obrnili na VZMD. Po prepričanju strokovnih sodelavcev Združenja T-2 z zadnjimi spremembami cenika nadaljuje dosedanjo prakso nezakonitega zviševanja cen, zaradi česar je VZMD že konec februarja vložil kolektivno tožbo v imenu blizu 166.000 naročnikov, skupno oškodovanih v ocenjeni višini nad 39 mio EUR (VIDEO: https://youtu.be/itxmtIdHpK8). 

Iz VZMD so ob tem operaterju še neposredno sporočili, da se njihovi uporabniki, ki jih kolektivno zastopajo, z zvišanjem cen ne strinjajo ter da T-2, ob zadnji najavi podražitev, obstoječim naročnikom ni ponudil v podpis spremenjenih oziroma dopolnjenih splošnih pogojev poslovanja, niti ni ubral drugih možnosti, da bi nove cene lahko veljavno in zakonito zavezovale obstoječe uporabnike. S tem T-2 še poglablja nezakonito stanje, ki nasprotuje tako splošnim pravilom obligacijskega prava, kot tudi posebnim (strožjim) pravilom varstva potrošnikov in pravilom, ki urejajo elektronske komunikacije.

VZMD je sicer kolektivne tožbe zaradi podobnega oškodovanja naročnikov vložil zoper štiri operaterje, poleg T-2, še TELEKOM SLOVENIJE, A1 Slovenija in TELEMACH; tako je skupno oškodovanih kar 1,4 mio naročnikov, za preko 257 mio €! O omenjeni tematiki in možnostih mirne rešitve spora želi VZMD razpravljati tudi na jutrišnji skupščini Telekoma Slovenije. V tem času se je na VZMD obrnilo veliko število naročnikov, ki lahko na spletni strani www.kolektivno-varstvo.si pridobijo vse potrebne informacije, enostaven Obrazec za evidentiranje prikrajšanih naročnikov pa je dostopen na povezavi: www.kolektivno-varstvo.si/spor-telekomunikacije/#obrazec – VABLJENI k podpori prizadevanjem VZMD ter ureditvi razmer na področju telekomunikacijskih operaterjev!

VIR: VZMD