Zbornica kmetijskih in živilskih podjetij pri GZS je letos izvedla že 23. ocenjevanje izdelkov iz področja pekarstva, slaščičarstva in testeninarstva. Med vsemi prijavljenimi izdelki so izbrali 208 najboljših izdelkov, ki izstopajo po odlični kakovosti, ter jih nagradili z zlatim priznanjem.

Zbornica kmetijskih in živilskih podjetij pri GZS je letos izvedla že 23. ocenjevanje izdelkov iz področja pekarstva, slaščičarstva in testeninarstva. Med vsemi prijavljenimi izdelki so izbrali 208 najboljših izdelkov, ki izstopajo po odlični kakovosti, ter jih nagradili z zlatim priznanjem. Med pekovskimi izdelki, ki so 15. februarja, s strani GZS prejeli priznanje za izdelek odlične kakovosti s področja pekarstva je tudi sendvič Poli, ki ga lahko najdete na vseh Fresh lokacijah med ponudbo svežih sendvičev. Zlato priznanje je v imenu Petrola prevzela Polona Thuma iz službe Gastro. 

Sendvič Poli si je tovrstno priznanje zaslužil na podlagi odličnih ocen ocenjevalcev iz Zbornice kmetijskih in živilskih podjetij pri GZS. Slednji so pri ocenjevanju upoštevali, kakšno obliko in videz ima izdelek, kakšne so lastnosti skorje oz. površine. Poseben segment ocenjevanja je bila tudi rahlost in izgled izdelka ter struktura in elastičnost njegove sredice, ocenjuje pa se tudi vonj in okus izdelka.  

»Za prijavo smo se odločili, ker je tekmovanje letos prvič omogočilo kategorijo sendviči, ki je vključevalo tudi senzorično ocenjevanje. Pri pripravi vzorcev za ocenjevanje so svojo strokovnost izkazali tako sodelavci iz prodajnega mesta Celovška 226, kot službi TRKV in Gastro, kot gonilni sili za prijavo na tekmovanje. Zlato priznanje, ki ga bomo od sedaj na Poli sendvič aplicirali z zlato nalepko, je med uporabniki prepoznaven in ugleden dokaz odlične kakovosti,« je ob prejemu priznanja povedal Jelenko Jandrić, TRKV.

VIR: Petrol