V Kranjski Gori se bo s slovesnim odprtjem danes uradno začelo FIS svetovno prvenstvo v nordijskem smučanju Planica 2023.

21. februar 2023V Kranjski Gori se bo s slovesnim odprtjem danes uradno začelo FIS svetovno prvenstvo v nordijskem smučanju Planica 2023. Dogodek, ki bo prek različnih kanalov predvidoma dosegel več kot pol milijarde ljudi, je izredna priložnost za dvig prepoznavnosti Slovenije ter znamke I feel Slovenia ter za nagovarjanje potencialnih turistov, ki iščejo čudovito neokrnjeno naravo ter športne aktivnosti na prostem. Obenem Slovenija utrjuje svoj ugled države kot odlične gostiteljice najodmevnejših športnih prireditev ter dežele za priprave in rehabilitacijo vrhunskih športnikov. Slovenska turistična organizacija (STO) bo vse do 5. marca v sklopu prvenstva izpostavljala znamko I feel Slovenia na ekskluzivnih pozicijah ter izvajala številne druge tržno-komunikacijske aktivnosti.
Športni turizem je, globalno gledano, eden najhitreje rastočih segmentov potovalne industrije z velikimi multiplikativnimi učinki.

Z oblikovanjem Ministrstva RS za gospodarstvo, turizem in šport se odpirajo priložnosti za dodatno povezovanje in iskanje sinergij med omenjenimi tremi področji. STO in Javna agencija SPIRIT Slovenija sta pod okriljem ministrstva v zimski sezoni 2022-2023 tako pristopili k izvajanju poenotenega koncepta promocije Slovenije, slovenskega turizma in slovenskega gospodarstva ob FIS svetovnem prvenstvu v Planici in še na šestih tekmah svetovnih pokalov. V ta namen bodo vse zimsko-športne prireditve znamčene z državno znamko I feel Slovenia in njeno aplikacijo na turističnem in gospodarskem področju.

Svetovno prvenstvo v nordijskem smučanju na STO vidimo kot priložnost za:izboljšanje prepoznavnost in celostne podobe Slovenije kot aktivne, zelene, zdrave, športne destinacije;povečanje prepoznavnosti in ugleda naše dežele ter komunikacijo znamke I feel Slovenia ter slovenskega turizma;dvig prepoznavnosti in ugleda Slovenije kot turistične destinacije za aktiven oddih in priprave športnikov inumeščanje naše države kot gostiteljice najzahtevnejših velikih športnih dogodkov.Več o aktivnostih STO ter o svetovnem prvenstvu v nordijskem smučanju Planica 2023 lahko preberete v medijskem središču. Vabimo vas, da se nam pridružite v Planici in v Kranjski Gori ter izkusite odlično navijaško vzdušje!

VIR: STO