Zavod za turizem Šaleške doline tudi letos tradicionalno slavi turistični praznik in pripravlja brezplačne aktivnosti v okviru svetovnega dneva turizma, ki ga praznujemo 27. septembra.

Zavod za turizem Šaleške doline tudi letos tradicionalno slavi turistični praznik in pripravlja brezplačne aktivnosti v okviru svetovnega dneva turizma, ki ga praznujemo 27. septembra. Letošnja tema je “Turizem in zelene naložbe”, s katerim želi Svetovna turistična organizacija (UNWTO) poudariti pomen naložb in inovativnih rešitev, ki ustvarjajo nove priložnosti za ljudi, spodbujajo trajnostni razvoj in pripomorejo k blaginji.

Svetovna turistična organizacija (UNWTO) je naložbe opredelila kot eno ključnih prednostnih nalog za oživitev turizma ter prihodnjo rast in razvoj. Za svetovni dan turizma 2023 UNWTO poudarja potrebo po več in bolje usmerjenih tradicionalnih in netradicionalnih naložbah za ljudi, za planet in za blaginjo, da se turizmu omogoči uresničitev njegovega ogromnega potenciala.

Svetovni dan turizma bomo v Šaleški dolini obeležili z brezplačnim zelenim vodenim ogledom mestnega središča Velenja. Voden ogled se bo v sredo, 27. septembra pričel ob 16. uri na Titovem trgu pri spomeniku Nestla Žganka. Poleg vseh uporabnih informacij in zanimivosti, vam bo vodnik povedal zakaj je zgodba Šaleške doline zelena, kar potrjujemo tudi z letos pridobljenim znakom Slovenia Green Destination GOLD.

Obvezne prijave na tel. št. 03 8961 715 ali na e-mail turizem@velenje.si. Prijave zbiramo do torka, 26. septembra, do 21. ure. Vabljeni tudi v Turistično informacijski center v Vilo Bianca, ki ima odprta vrata vsak dan med 9. in 17. uro in vabi k ogledu bogate kulturne dediščine. Obiščite tudi butično trgovino, kjer najdete različna lokalna darila za vsakogar. Ob svetovnem dnevu turizma bo za obiskovalce na voljo tudi brezplačen ogled Muzej Velenje na Velenjskem gradu.

Ob Svetovnem dnevu turizma vas vabimo tudi v Občino Šoštanj, kjer lahko med 10. in 16. uro obiščete Vilo Mayer s stalnimi zbirkami kiparja Ivana Napotnika. Med 9. in 17. uro lahko v Šoštanju obiščete tudi Muzej usnjarstva na Slovenskem in se spoznate z razvojem usnjarske obrti ter 210-letno tradicijo usnjarstva v Šoštanju.

Vsi trendi gredo v smer trajnostnega razvoja turizma, kjer je v ospredju skrb za planet, razvoj podeželja, izobraževanje, inovacije, enakost spolov in mlajša populacija. Na Zavodu za turizem se trudimo biti del enakopravnosti in trajnostnega razvoja.

Spremljajte nas preko spletne strani www.visitsaleska.si in preko socialnih omrežij @VisitSaleska.

VIR: ZTŠ