energetsko podnebna agencija za Podravje (ENERGAP) je 9. maja 2024 z otvoritvenim dogodkom seznanila javnost o pričetku delovanja svetovalne pisarne kontaktne točke Borzen za spodbujanje rabe obnovljivih virov energije (OVE).

Energetsko podnebna agencija za Podravje (ENERGAP) je 9. maja 2024 z otvoritvenim dogodkom seznanila javnost o pričetku delovanja svetovalne pisarne kontaktne točke Borzen za spodbujanje rabe obnovljivih virov energije (OVE).

V prostorih Energetsko podnebne agencije za Podravje (ENERGAP) na naslovu Smetanova ulica 31 v Mariboru deluje svetovalna pisarna kontaktne točke Borzen za spodbujanje rabe obnovljivih virov energije

V ta namen je v četrtek, 9.5.2024, potekal tudi predstavitveni dogodek, s katerim smo svetovalno pisarno približali zainteresiranim občanom, občinam in podjetjem. Na brezplačna svetovanja v okviru kontaktne točke za spodbujanje rabe obnovljivih virov se lahko prijavijo vsi, ki načrtujejo postavitev naprave za proizvodnjo in/ali hranjenje energije iz obnovljivih virov in potrebujejo podporo pri izvedbi projekta oziroma usmerjanje v postopkih pridobivanja vseh potrebnih soglasij in dovoljenj ali informacije o finančnih virih.

Vstopna točka za prijavo na svetovanje je spletni portal kontaktne točke, na katerem so objavljene tudi vse lokacije in delovni časi svetovalnih pisarn ter druge uporabne informacije za vse, ki načrtujejo projekte za izrabo obnovljivih virov energije.

Svetovalci kontaktne točke OVE bodo z veseljem ponudili pomoč tudi, če so projekti že v teku in morda zaradi kakšnega od nujnih postopkov stojijo. Prav tako bodo lahko svetovalci preverili, kateri so za projekt nujni postopki in svetovali, kako jih čim hitreje izvesti.

Obiščite spletni portal kontaktne točke in se s projektom, ki spodbuja rabo obnovljivih virov energije, prijavite na brezplačno svetovanje. 

VIR: Energetsko podnebna agencija za Podravje