Študenti so na lastne oči videli, kako se teoretično znanje prenaša v prakso ter kako bo njihovo strokovno znanje ključno pri prihodnjih izzivih na področju jedrske energije.

Datum objave:
26. februar 2024

Avtor:
Mare Bačnar

Avtor fotografij:
arhiv FE
Študenti so na lastne oči videli, kako se teoretično znanje prenaša v prakso ter kako bo njihovo strokovno znanje ključno pri prihodnjih izzivih na področju jedrske energije.

Zadnji dan prvega semestra letošnjega šolskega leta so študentje Fakultete za elektrotehniko, s Katedre za elektroenergetske sisteme in naprave, doživeli nepozaben ogled raziskovalnega reaktorja Triga Mark II. To je del serije izobraževalnih ogledov, ki študentom omogočajo neposreden vpogled v delovanje ključnih električnih energetskih sistemov. Študentje so imeli priložnost opazovati delovanje bazenskega tipa reaktorja in pridobili dragocene informacije o njegovem obratovanju.

Izkušnja učenja v sodelovanju z Institutom Jožef Stefan in Reaktorskim infrastrukturnim centrom
Za izjemno izkušnjo ogleda se je Fakulteta za elektrotehniko zahvalila e sodelovanju z Institutom Jožef Stefan in Reaktorskim infrastrukturnim centrom. S tem sodelovanjem študenti pridobijo neprecenljivo znanje iz prve roke ter poglobljeno razumevanje jedrske energije. Študentje so na lastne oči videli, kako se teoretično znanje prenaša v prakso ter kako bo njihovo strokovno znanje ključno pri prihodnjih izzivih na področju jedrske energije.

Vizualni prikaz: študenti na platformi vpogleda v reaktor
Slika, priložena tej novici, prikazuje študente med ogledom na platformi, ki omogoča neposreden vpogled v notranjost reaktorja. Ta izkušnja bo nedvomno prispevala k njihovemu strokovnemu razvoju in razumevanju kompleksnosti jedrske energetike. Ogled je bil del predmeta Konvencionalni viri električne energije, ki študentom poleg teoretičnega znanja prinaša praktičen vpogled v delovanje različnih elektrarn, vključno z jedrskimi.

VIR: Naš Stik