V soboto, 24. avgusta 2024, bo Slovenija gostila vrhunski košarkarski spektakel, poslovilno tekmo slovenskega košarkarskega virtuoza Gorana Dragića. Odmevni dogodek 'I Feel Slovenia Noč zmaja (Night of the Dragon)', na katerem bodo prisotna številna svetovno prepoznana košarkarska imena, bo izjemna priložnost za promocijo Slovenije na globalni ravni.

V soboto, 24. avgusta 2024, bo Slovenija gostila vrhunski košarkarski spektakel, poslovilno tekmo slovenskega košarkarskega virtuoza Gorana Dragića. Odmevni dogodek 'I Feel Slovenia Noč zmaja (Night of the Dragon)', na katerem bodo prisotna številna svetovno prepoznana košarkarska imena, bo izjemna priložnost za promocijo Slovenije na globalni ravni. Na edinstveni prijateljski tekmi bosta STO in SPIRIT Slovenija kot nacionalna partnerja na najvidnejših mestih izpostavila znamko I Feel Slovenia in predstavila Slovenijo kot butično turistično, športno in poslovno destinacijo.

Dogodek 'I Feel Slovenia Night of the Dragon' bo priložnost za dvig prepoznavnosti Slovenije kot odlične športne, turistične in poslovne destinacije, krepitev nacionalnega ponosa, spodbujanje popularizacije športa ter zdravega načina življenja in konkretne ekonomske koristi, vključno s povečanim obiskom turistov in tujih poslovnih partnerjev. Slovenska turistična organizacija (STO) in SPIRIT Slovenija sta v luči izjemnega potenciala pristopila k dogodku kot nacionalna partnerja.

Mag. Maja Pak Olaj, direktorica STO, je poudarila: "Naši vrhunski športniki nas navdihujejo in navdajajo s ponosom. Z njimi delimo vrednote znamke I feel Slovenia – pogum, vztrajnost, inovativnost, ljubezen do narave. Te vrednote jasno odraža tudi bogata kariera odličnega Gorana Dragića. 'I Feel Slovenia Noč zmaja' je priložnost, da prek izredne pozornosti ljubiteljev športa in globalnih medijev pokažemo svetu karakter Slovenije kot prostora, kjer se prepletajo izjemne naravne lepote, bogata kultura, privlačne poslovne priložnosti in izreden športni duh. STO pri dogodku skupaj s SPIRIT Slovenija z veseljem sodeluje kot nacionalni partner, saj verjamemo v močne sinergije med športom in turizmom. Ponosni smo, da bomo s skupnimi močmi prispevali k dvigu prepoznavnosti in ugleda naše države ter tako krepili nadaljnji razvoj turizma in gospodarstva. Verjamem, da bo ta večer prinesel nepozabne trenutke ter navdihnil mnoge ljubitelje športa, da bolje spoznajo in obiščejo našo čudovito deželo, obenem pa bo za Slovenijo navdušil tudi številne organizatorje športnih prireditev in priprav za športnike."

Rok Capl, direktor SPIRIT Slovenija, je dejal: “Slovenski športniki so izvrstni ambasadorji Slovenije in njihovi uspehi na pomembnih športnih prireditvah krepijo prepoznavnost Slovenije kot države, ki je znana po svoji odličnosti, inovativnosti in vztrajnosti na vseh področjih. Ker verjamemo v izjemne sinergije med športom in gospodarstvom, smo v javni agenciji SPIRIT Slovenija odmevnejše športne dogodke prepoznali kot izvrstno platformo za poslovna srečanja. Kot nacionalni partner smo skupaj s Slovensko turistično organizacijo z veseljem pristopili k poslovilnemu dogodku vrhunskega slovenskega športnika Gorana Dragića, saj ga vidimo kot izjemno priložnost za promocijo slovenskega gospodarstva na tekmi in za globljo vsebinsko predstavitev slovenskega poslovnega in investicijskega okolja na poslovnem dogodku dan prej. Verjamem, da bomo s skupnimi sinergijami lahko premikali gore in naredili veliko dobrega za šport, gospodarstvo in Slovenijo.”

Bogata športna kariera Gorana Dragića je pomembno pripomogla k prepoznavnosti slovenskega športa in košarke ter same Slovenije. Igral je na najprestižnejših košarkarskih parketih ZDA in ustvaril izjemen pečat pri krepitvi prepoznavnosti Slovenije kot dežele vrhunskih košarkarskih asov ter s ponosom deloval kot eden najbolj vidnih športnih ambasadorjev Slovenije.

Dragić je ob tej priložnosti dejal: “Igranje za Slovenijo je bilo zame vselej nekaj posebnega. Ponosen sem na to, da sem Slovenec in da sem odrasel v Ljubljani. To, da sem lahko ambasador državne znamke I feel Slovenia,  je zame velika čast in z veseljem sem sprejel predlog, da se moje slovo od profesionalne košarkarske kariere imenuje I Feel Slovenia Night of the Dragon. Z dogodkom želim predvsem pomagati mladim športnikom iz socialno ogroženih okolij ter dober glas o moji državi in mojem mestu razširiti po vsem planetu.”


Več o dogodku ter aktivnostih STO in SPIRIT Slovenija preberite v medijskem središču.

VIR: STO