V Steklarni Hrastnik, ki je del skupine Vaider Group, letos ob stabilizaciji evropskega steklarskega trga že zaznavajo postopno rast naročil, čemur prilagajajo proizvodne obsege in poslovanje.

Hrastnik, 11. marca - V Steklarni Hrastnik, ki je del skupine Vaider Group, letos ob stabilizaciji evropskega steklarskega trga že zaznavajo postopno rast naročil, čemur prilagajajo proizvodne obsege in poslovanje. Predvidoma aprila bodo tako ponovno v polnosti zagnali proizvodnjo v poslovni enoti Vitrum, ukinjajo pa tudi decembra lani uveden ukrep čakanja na delo.

Na čakanju na delu je bilo, kot so v družbi pojasnili decembra, ko so zaradi negotovih razmer na trgu začasno tudi zmanjšali proizvodnjo, prerazporejenih okoli 200 zaposlenih v proizvodnji in režiji, ki pa so bili po načelu rotacij še naprej redno vključeni v delovni proces, a v manjšem obsegu.

Kot so danes sporočili iz Steklarne Hrastnik, so zaradi izboljšanja razmer na trgu zdaj sprejeli tudi številne ukrepe s področja plač in drugih prejemkov zaposlenih. Po pojasnilih izvršnega direktorja Matevža Fazarinca med ukrepe dviga osebnih prejemkov zaposlenih sodi izplačilo letnega regresa v višini 2000 evrov že v aprilu, izplačilo nekaterih novih dodatkov k plačam ter dvig osnovnih plač za proizvodne delavce, ki so večinoma vključeni v štiriizmensko delo.

V družbi prav tako načrtujejo dvig začetnih plač za nove zaposlene v proizvodnji, s čimer želijo privabiti nove sodelavce oz. spodbujati prekvalifikacije na zahtevnejša delovna mesta.
Generalni direktor Steklarne Hrastnik in Vaider Group Peter Čas je pojasnil, da je steklarna močno izvozno naravnano podjetje, ki se mora prilagajati svetovnim gospodarskim razmeram. "Veseli smo, da smo z agilnimi in hitrimi ukrepi v neugodnih tržnih razmerah uspeli poslovati razmeroma stabilno ter lahko posledično danes sodelavkam in sodelavcem ponudimo dodatne finančne ugodnosti," je dejal.

Po njegovih besedah v družbi še naprej intenzivno razvijajo projekte, povezane s prekvalifikacijami, pridobivanjem novega znanja in vlaganja v zaposlene, saj razvojni in strateški projekti Steklarne Hrastnik ostajajo na lokaciji v Hrastniku.

Letos v Steklarni Hrastnik načrtujejo za približno sedem milijonov evrov naložb, v prvi vrsti za avtomatizacijo posameznih procesov, redno investicijsko vzdrževanje in posodabljanje opreme ter naložbe v informacijske tehnologije. Ob nadaljevanju trenda avtomatizacije proizvodnih procesov družba išče tudi nov kader, predvsem tehnični strokovni kader v proizvodnem procesu in specialiste na posameznih področjih.

VIR: STAkrog