Pravo navijaško vzdušje in množica profesionalnih kolesarjev. Danes je v Grosupljem potekal start 3. etape kolesarske dirke Po Sloveniji.

Pravo navijaško vzdušje in množica profesionalnih kolesarjev. Danes je v Grosupljem potekal start 3. etape kolesarske dirke Po Sloveniji.
»Dobrodošli v Grosupljem. Grosuplje je kolesarsko mesto, vsako leto se nas zbere 800 in več rekreativcev, tukaj na maratonu treh občin. Smo lepi, zeleni, razvojni, gospodarni, smo pravi tekmovalci. Želim vam uspešen start, lep cilj in dobrodošli še v Grosupljem. Srečno!« je start dirke otvoril župan dr. Peter Verlič.
Start dirke je na odru pospremil nastop Pihalnega orkestra Glasbene šole Grosuplje in na bogatih stojnicah: Kolesarsko društvo Grosuplje, Unibike, kolesarski center, Šprinter Grosuplje d.o.o., Zdravstveno vzgojni center - Zdravstveni dom Grosuplje, Društvo Šola zdravja, dobrodelna fundacija Tadeja Pogačarja za boj proti raku in z navijaško stojnico Turizem Grosuplje.
Za pravo navijaško vzdušje so poskrbele tudi plesalke Plesnega kluba TIAL in Plesnega kluba SPOT.
Na ogled so bila BMW vozila, kar je omogočil Avtoval d.o.o., za glasbeno vzdušje je poskrbel Radio Zeleni val in za sladke krofe Pekarna Grosuplje.
Kolesarje pa so na startu spodbujali tudi najmlajši iz naših vrtcev, pa učenke in učenci iz Osnovne šole Brinje Grosuplje in Osnovne šole Louisa Adamiča Grosuplje.

Zahvala našim sponzorjem, ki so omogočili, da smo danes pravega športnega duha občutili tudi v Grosupljem: MERIT INTERNATIONAL d.o.o., BOSSPLAST d.o.o., ADMIRAL, KOMUNALNE GRADNJE d.o.o., JKPG d.o.o., GABRIJEL ALUMINIUM d.o.o., AVTOTRANSPORTI KASTELEC, MZG d.o.o., REKON d.o.o., CGP d.d., GIOVANNI d.o.o., BELIMED d.o.o., TRANSPORT FINEC d.o.o., OMAPLAST d.o.o., MAREX d.o.o., ANTICA - Marko Krezič s.p., MOBIL - PLAC, KBG d.o.o, Domen Logar s.p., HOTEL GROSUPLJE d.o.o., AVTOVAL d.o.o., GA SISTEMI d.o.o., HREN Inženiring d.o.o., URBING d.o.o., ELTIM d.o.o., MBC d.o.o. in VITRANS d.o.o..
Dirka Po Sloveniji se je pričela v sredo, 14. junija, v Celju, zaključila pa se bo v nedeljo, 18. junija, v Novem mestu. V teh dneh bomo tako uživali v petih razgibanih etapah in v predstavah nekaterih najboljših kolesarjev sveta.
Tekmuje kar 138 kolesarjev iz 27 držav, med njimi največ Slovencev, Italijanov in Špancev. Karavana bo skupaj prevozila preko 833 kilometrov in s tem znova ustvarila čudovito razglednico Slovenije, ki jo bo videl cel svet:
  1. etapa: Celje – Rogaška Slatina, 188,6 km,
  2. etapa: Žalec – Ormož, 163,1 km,
  3. etapa: Grosuplje – Postojna, 173,4 km,
  4. etapa: Ljubljana – Kobarid, 165,6 km,
  5. etapa: Vrhnika – Novo mesto, 142,6 km.
Vabljeni k spremljanju: https://tourofslovenia.si/sl

Vir: Občina Grosuplje