Spomladi ustanovljena Javna agencija za znanstvenoraziskovalno in inovacijsko dejavnost RS (Aris) je objavila razpis za direktorja agencije.

četrtek, 3.8.2023
Ljubljana, 03. avgusta (STA) - Spomladi ustanovljena Javna agencija za znanstvenoraziskovalno in inovacijsko dejavnost RS (Aris) je objavila razpis za direktorja agencije. Rok za prijavo je 15. september, kandidati pa morajo med drugim predložiti svojo vizijo delovanja in razvoja agencije. Kandidati bodo o izbiri upravnega odbora obveščeni v osmih dneh po njegovi odločitvi.

Na razpis za direktorja Arisa se lahko prijavijo kandidati s končano izobrazbo, pridobljeno po študijskem programu druge stopnje, oz. izobrazbo, ki ustreza tej ravni izobrazbe in je v skladu z zakonom, ki ureja slovensko ogrodje kvalifikacij, uvrščena na osmo raven, je navedeno v razpisu, objavljenemu v časniku Delo.
Med drugim so pogoji tudi najmanj deset let delovnih izkušenj na področju dela agencije, usposobljenost za vodenje, upravljanje in usklajevanje dela, vodstvene izkušnje na področju znanstvenoraziskovalne in inovacijske dejavnosti, strokovnost na področju dejavnosti agencije in aktivno znanje najmanj enega svetovnega jezika.

Kandidat ne more biti nekdo, ki je bil pravnomočno obsojen zaradi naklepnega kaznivega dejanja na nepogojno kazen zapora v trajanju več kot šest mesecev, oz. nekdo, ki ni državljan Slovenije.

Prijavitelji morajo poleg svoje vizije delovanja agencije predložiti tudi v celoti izpolnjen življenjepis Europass, iz katerega mora biti razvidno izpolnjevanje vodstvenih in delovnih izkušenj ter drugih zahtev strokovne usposobljenosti.

Vlada je Aris, ki je univerzalna pravna naslednica Javne agencije za raziskovalno dejavnost RS (ARRS), ustanovila konec aprila, v začetku maja pa je za v. d. direktorice imenovala Špelo Stres.

Delovanje Arisa naj bi vzpodbudilo medresorsko sodelovanje in povezovanje med akademsko skupnostjo, industrijo ter širšim družbenim okoljem.

VIR: Tax Fin lex