Evropska komisija je predstavila akcijski načrt za pospešitev gradnje električnih omrežij. Ob tem je objavila seznam 166 čezmejnih projektov, ki so v skupnem interesu za doseganje evropskega zelenega dogovora in ki jih bodo podprli.

torek, 28.11.2023
Bruselj, 28. novembra (STA) - Evropska komisija je predstavila akcijski načrt za pospešitev gradnje električnih omrežij. Ob tem je objavila seznam 166 čezmejnih projektov, ki so v skupnem interesu za doseganje evropskega zelenega dogovora in ki jih bodo podprli.

Medsebojno povezana in stabilna energetska omrežja so hrbtenica notranjega energetskega trga EU in ključna za zeleni prehod, pravijo na komisiji.
Za pomoč pri uresničevanju evropskega zelenega dogovora je Evropska komisija danes predlagala akcijski načrt, s katerim bo zagotovila, da bodo evropska elektroenergetska omrežja delovala učinkoviteje, pospešili pa bodo tudi njihovo gradnjo.

Komisija je objavila tudi seznam po njihovem mnenju ključnih čezmejnih energetskih infrastrukturnih projektov, ki bodo pripomogli, da bo energetska infrastruktura EU skladna z njenimi podnebnimi cilji. Slovenija ne sodeluje v nobenem projektu.

VIR: Tax Fin Lex