Naloge zaščite in reševanja ter izvajanje javne gasilske službe sofinancira Občina Radovljica, opravljajo pa jih vsa gasilska društva v občini in gasilska zveza ter enote gorski reševalci, potapljači, radioamaterji in po novem tudi kinologi.

Naloge zaščite in reševanja ter izvajanje javne gasilske službe sofinancira Občina Radovljica, opravljajo pa jih vsa gasilska društva v občini in gasilska zveza ter enote gorski reševalci, potapljači, radioamaterji in po novem tudi kinologi. Župan Ciril Globočnik je s predsednikom Gasilske zveze Radovljica in vsemi predsedniki društev podpisal pogodbe za leti 2023 in 2024.

V pogodbah so določena sredstva, zagotovljena v občinskem proračunu, obseg in način izvajanja nalog. Za področje zaščite in reševanja, vključno s predvidenimi naložbami, je v proračunu za leto 2023 zagotovljenih približno 433 tisoč, za leto 2024 pa 450 tisoč evrov. V tem okviru so v proračunih zajeta tudi sredstva, ki jih bo občina prispevala za sofinanciranje nakupa novega gasilskega vozila PGD Brezje, kompresorja za potapljače in drona za gorske reševalce.

VIR: Občina Radovljica