Slovenijo bodo na zimskih olimpijskih igrah v Pekingu, ki se začenjajo danes in bodo trajale do 20. februarja, zastopali tudi štirje velenjski olimpijci.

Dva Velenjčana – deskarka na snegu Glorija Kotnik iz Kluba deskanja na snegu Deska Velenje, nordijski kombinatorec Vid Vrhovnik, sicer član Smučarskoskakalnega kluba Ljubno BTC, ter dva člana velenjskega športnega kluba SBK Viharnik Velenje deskarja Rok Marguč in Tit Štante. Za olimpijsko vzdušje bomo v sodelovanju z mobilnim studiem Vala 202 poskrbeli tudi ob jezeru na Visti.
 
Slovenski olimpijci bodo v Pekingu nastopali pred praznimi tribunami, bomo pa zanje lahko navijali doma. Prihodnji vikend v Velenju pričakujemo tudi mobilni studio Vala 202, ki bo od petka, 11. februarja, do nedelje, 13. februarja, med 10. in 15.30 na Visti v eter oddajal radijski program.
 
V Mestni občini Velenje smo prepričani, da v Velenju nudimo dobre pogoje za treniranje in vadbo tako vrhunskih kot tudi rekreativnih športnikov. Ponosni smo na številne uspehe velenjskih športnikov, ki so rezultat dolgoletnega prizadevnega in kvalitetnega dela vseh akterjev, ki so vključeni v proces vzgoje vrhunskega športnika.
 
Mestna občina Velenje je lani 47 športnim klubom in društvom preko javnega razpisa za sofinanciranje letnega programa športa dodelila sredstva v višini 539.500 evrov, od tega 300 tisoč za nadpovprečne športne dosežke. Sofinancirali smo programe iz naslova športni programi, organiziranost v športu, športne prireditve in razvojne dejavnosti.
 
PR: Služba za odnose z javnostmi Mestne občine Velenje