Jutri, 4. maja, med 17. in 19. uro bomo na Titovem trgu sprejeli karavano kolesarjev humanitarnega kolesarskega dogodka Dobrodelno okrog Slovenije (DOS), ki bo v petih dneh prekolesarila 1.225 kilometrov.

Jutri, 4. maja, med 17. in 19. uro bomo na Titovem trgu sprejeli karavano kolesarjev humanitarnega kolesarskega dogodka Dobrodelno okrog Slovenije (DOS), ki bo v petih dneh prekolesarila 1.225 kilometrov. Letos s projektom, katerega slogan je Pot za srečo otrok, ozaveščajo o sladkorni bolezni. V sklopu projekta kolesarji zbirajo sredstva za nakup koles za otroke iz socialno ogroženih družin, eno kolo bodo podarili tudi družini iz Velenja. Mestna občina Velenje bo v dobrodelne namene organizatorjem izročila ček v višini 2.000 evrov. V sodelovanju s Športno zvezo Velenje bomo pripravili pestro dogajanje in zanimive športne aktivnosti za otroke s kolesi, rolerji, rolkami in kotalkami.
 
Namen največjega vseslovenskega humanitarnega kolesarskega dogodka DOS je maratonsko rekreativno kolesarjenje in dobrodelnost – zbiranje sredstev za nakup koles za otroke iz socialno ogroženih družin. V projektu DOS so v sodelovanju s slovensko Karitas obdarili in s kolesi razveselili že več kot 80 otrok. Uradni slogan projekta, katerega idejni vodja je ultramaratonski kolesar Dami Zupi, se glasi Pot za srečo otrok. Letos projekt izvajajo v sodelovanju z Zvezo društev diabetikov Slovenije, ki v sklopu projekta osvešča o sladkorni bolezni, ki je ena najbolj razširjenih kroničnih bolezni na svetu, ter o zdravem načinu življenja, saj na ta način zmanjšujemo možnosti za nastanek sladkorne bolezni. Na dan sprejema se bo na Titovem trgu predstavilo tudi Društvo diabetikov Velenje. 
 
Približno 30 kolesarjev bo v Velenje prispelo po 219 kilometrov dolgi etapi in premaganih 3.325 višinskih metrih. Letos bodo v kolesarski vožnji sodelovali kolesarji iz več držav, pet etap pa bosta prekolesarila tudi dva kolesarja, ki živita s sladkorno boleznijo. Najmlajši kolesar v ekipi je star 24 let, najstarejši pa 60 let. Ker je Velenje ciljna destinacija 3. etape in startna destinacija 4. etape, je Mestna občina Velenje gostitelj in soorganizator.
 
Dobrodelna kolesarska karavana je včeraj kolesarila od Novega mesta do Portoroža, 2. etapa poteka od Portoroža do Kobarida, 3. od Kobarida do Velenja, 4. od Velenja do Murske Sobote, 5. etapa pa se začne v Murski Soboti in zaključi v Novem mestu. Prevožene kilometre bodo kolesarji beležili tudi v sklopu projekta #DarujemKilometre, ki bo letos potekal že petič zapored.
 
Donacijo je možno oddati tudi s SMS sporočilom »zakolo5« na 1919.
 
Vabljeni, da z navijanjem, donacijo ali #DarujemKilometre podprete kolesarje.
 
VIR: Služba za odnose z javnostmi Mestne občine Velenje