teden dni pred začetkom Olimpijskega festivala evropske mladine (OFEM), največjega večpanožnega športnega spektakla v zgodovini Slovenije, se priprave približujejo vrelišču, prostovoljci iz celotne Slovenije se zgrinjajo v Maribor

Spoštovani, 

teden dni pred začetkom Olimpijskega festivala evropske mladine (OFEM), največjega večpanožnega športnega  spektakla v zgodovini Slovenije, se priprave približujejo vrelišču, prostovoljci iz celotne Slovenije se zgrinjajo v Maribor,  nesebično pomagajo organizatorjem in prevzemajo zadolžitve, ki so jih nabrali na Olimpijskih igrah in tekmovanjih  najvišjega zahtevnostnega ranga. 

Do prižiga ognja in največje športno zabavne prireditve v Sloveniji, nas loči le še 6 dni. Stadion Ljudski vrt pospešeno  dobiva novo začasno podobo in se spreminja v največji oder v državi, ki bo gostil 3.617 članov reprezentanc in  čez 200 nastopajočih. 

Organizatorji obljubljajo spektakularen začetek, ki si ga bo možno ogledati v živo in v neposrednem prenosu na  nacionalni televiziji. Vstopnice za prireditev bodo brezplačno na voljo na spletni strani mojekarte.si od jutri, 18.  julija, prva priložnost za spoznavanje naše mlade reprezentance pa bo že v petek, 21. junija (dva dni pred  otvoritvijo), na mariborskem Trgu svobode.  

Ena izmed večjih reprezentanc bo prav ekipa Slovenije, ki šteje 196 članov, kar jo uvršča v najštevilčnejšo reprezentanco v samostojni Sloveniji, ki je kadarkoli nastopala na poletnem Olimpijskem festivalu evropske mladine.  71 športnic in 67 športnikov bo zastopalo barve Slovenije v vseh 11-ih športnih panogah na tekmovalnem sporedu.  

Informacije o reprezentanci, urnik ter rezultati so na voljo na uradni spletni strani iger. 

VIR: OKS