Verjetno se lahko strinjamo, da imamo v naši občini veliko odličnih profesionalnih športnikov, pridnih rekreativcev in mladih, ki se ukvarjajo z različnimi športi ter se na tekmovanjih pogosto uvrščajo na visoka mesta.

Verjetno se lahko strinjamo, da imamo v naši občini veliko odličnih profesionalnih športnikov, pridnih rekreativcev in mladih, ki se ukvarjajo z različnimi športi ter se na tekmovanjih pogosto uvrščajo na visoka mesta. Oblikovala se je tudi Športna zveza Idrija, ki kot krovna organizacija povezuje športnike in športna društva. Nekaj več o tem pa v nadaljevanju.

Športna zveza Idrija je bila ustanovljena leta 2021 z namenom povezovanja športnih društev v občini in trenutno jih je v zvezo vključenih 22. Med cilje športne zveze lahko štejemo sooblikovanje strategije razvoja športa v občini, prizadevanje za izboljšanje športne infrastrukture in boljše povezovanje športnih društev z Občino. Svojim članom omogoča, da prek zveze lažje pridobijo finančna sredstva za delovanje, morda najbolj opazna dejavnost pa sta dva večja dogodka, ki ju zveza organizira vsako leto.

V začetku šolskega leta na Mestnem trgu v Idriji priredi Športno tržnico, na kateri lahko športna društva predstavijo svoje dejavnosti ter na ta način javnosti približajo različne športe in morda pridobijo nove člane.

Drugi večji dogodek je prireditev Športnik leta občine Idrija, na katerem zveza podeli priznanja najuspešnejšim športnicam in športnikom, društvom in posameznikom, ki s svojim delom pomembno vplivajo na razvoj športa v naši občini. Priznanja za leto 2023 bodo na slovesni prireditvi podeljena jutri, v četrtek, 25. januarja, ob 19. uri v Filmskem gledališču Idrija. Slišali smo, da se obetajo prav posebni gosti in nastopi, zato vsi lepo vabljeni, da z udeležbo podprete naše športnike in v živo izveste, kdo bo športnik leta 2023.

VIR: Občina Idrija