Športni spektakel v dvorani Tabor Maribor z borbo za naslov svetovnega prvaka v K1 in dobrodelni dogodek v družbi slovenskih športnih legend, svetovnih in olimpijskih prvakov.

Petek, 2.12. od 17.00, dvorana Tabor Maribor.  

Maribor, 1.12.2022 – Le še en dan nas loči do športnega spektakla Večer za zmage v  dvorani Tabor, v sklopu katerega bomo stisnili pesti za Žigo Pečnika, v borbi za naslov  svetovnega K1 prvaka Wako Pro. Danes je v Europarku Maribor potekalo tehtanje pred  borbo, Pečnika in Italijana Alessia Zelonija. Po obvezni formalnosti je tako vse nared za  jutrišnji spopad za naslov svetovnega prvaka v kickboksu K1 , do 71,8 kg. Poleg Pečnika  bomo do dogodku spremljali od naših še Žigo Zagoranskega, Alija Botonjiča, Tyro Barada,  Urško Gazvoda, Vita Kirbiša ter poslovilno borbo Davida Žibrata.  

Borbe si bodo sledile po spodaj navedenem vrstnem redu, z začetkom ob 18.00.  Urška Gazvoda (SLO) : Sara Pešu (HR)  

Vito Kirbiš (SLO) : Robert Rezo (HR) 

Ali Botonjić (SLO) : Marco Masser (AUT) 

Vito Košar (CRO) : Nikola Stošić (SRB) 

Tyra Barada (SLO) : Karla Bobanović (HR) 

David Žibrat (SLO) : Lorenzo Giornelli (ITA) 

Žiga Zagoranski (SLO) : Ivan Penzo (ITA) 

Žiga Pečnik (SLO) : Alessio Zeloni (ITA) 

Pomembno pa bodo dogodek zaznamovali tudi ostali slovenski športni šampioni,  olimpijski zmagovalci in slovenske športne legende, ki bodo pred dogodkom (od 17.00  dalje) pomagali pri dobrodelnem zbiranju sredstev na dogodku. Za fotografiranje z  obiskovalci bodo tako na dogodka na voljo Janja Garnbret, Kristjan Čeh, Marcos Tavares,  Dejan Zavec, Benjamin Savšek, Miroslav Cerar in Tomaž Barada. Vstop v dvorano Tabor je  mogoč od 17.00 dalje in je brezplačen. Obiskovalci pa bodo z nakupom spominskih  kartic lahko prostovoljno prispevali v sklad Fundacije za šport Olimpijskega komiteja  Slovenije. Na dogodku bo mogoče kupiti tudi knjigo Legenda: Marcos Tavares ter  koledarje našega kolesarskega šampiona Primoža Rogljiča, ki je prav letos prevzel  ambasadorstvo Fundacije, za katero se bodo zbirala sredstva tudi s petkovim dogodkom  Večer za zmage. Ves izkupiček od dogodka kot tudi izkupiček od prodaje gre torej  Fundaciji OKS, ki podpira športno pot socialno ogroženih športnikov. 

___________________ 

VIR: SZM
Photo: MP Produkcija.