Zavod Celeia Celje je v sodelovanju s tremi kulinaričnimi chefi iz gastronomske znamke Okusi Celja ter še dvema mestnima partnerjema pripravil prvi festival Okusi Celja. Obisk je bil odličen. Na Krekovem trgu je v petkovem popoldnevu kulinarične dobrote degustiralo in se ob tem družilo skoraj 1000 obiskovalcev.

Zavod Celeia Celje je v sodelovanju s tremi kulinaričnimi chefi iz gastronomske znamke Okusi  Celja ter še dvema mestnima partnerjema pripravil prvi festival Okusi Celja. Obisk je bil odličen. Na Krekovem trgu je v petkovem popoldnevu kulinarične dobrote degustiralo in se ob  tem družilo skoraj 1000 obiskovalcev. 



Ponudba prvega festivala Okusi Celja je temeljila na treh glavnih jedeh, ki so jih iz lokalnih  sestavin pripravljali trije priznani kulinarični chefi. Ti sicer v svojih gostilnah skrbijo za odlično  gastronomijo. Sebastjan Grobelšek iz Gostilne Francl, Miran Ojsteršek iz Oštirke in Marko  Pavčnik iz Bistroja Lalu so se pred dobrim letom že priključili pilotni fazi projekta Okusi Celja,  z veseljem pa so se odzvali povabilu k snovanju in izvedbi prvega uličnega festivala. Po  razprodanih porcijah in odličnemu obisku so prepričani, da so tovrstni dogodki tisto, kar Celje  potrebuje in hkrati dokaz, da lahko Celjani sami pripravimo svoj gastronomski dogodek. 

»Z odzivom smo zelo zadovoljni. Glede na število kuponov, ki smo jih prodali že pred samim  dogodkom, smo vedeli, da bo odziv dober. Upali smo seveda, da bomo dosegli ambiciozno  zastavljene cilje. Prodali smo vse kupone za glavne jedi, odlična je bila prodaja štrudljev  Gostilne in pivnice Stari Pisker ter pijač, za katere so poskrbeli v Hotelu Evropa,« je prvi  festival Okusi Celja ocenila mag. Maja Voglar, direktorica Zavoda Celeia Celje. Dodala je še, 
da je bil Krekov trg, tudi zaradi promenadnega koncerta Orkestra Akord, ki je dodatno popestril  dogajanje, prostor sproščenega druženja in uživanja v izbranih okusih ob vinski spremljavi.  Maja Voglar je še dodala, da jo veseli, da so v Celju, po več (tudi klavrnih) poskusih z organizatorji, ki sorodne dogodke organizirajo po celi Sloveniji, tokrat dogodek zasnovali in v  celoti izpeljali sami. V ospredju so bili gostinci in ponudniki, ki tudi sicer skrbijo za  gastronomsko ponudbo v Celju.  

Zavod Celeia Celje je na prvem kulinaričnem festivalu Okusi Celja sledil tudi trajnostnim  načelom. Kot prejemnik znaka Slovenia Green Destination je dogodek zasnoval brez uporabe  plastike, z uporabo povratnih steklenic in kozarcev, izbiro sezonskih in lokalnih sestavin ter  skrbno načrtovano količino hrane. 
Po prvem festivalu bodo na Zavodu Celeia Celje in Mestni občini Celje opravili evalvacijo ter  skovali načrte za podobne, še kakovostnejše dogodke v prihodnje.

VIR: Zavod za kulturne prireditve in turizem Celeia Celje