MICRO TEAM, vas v sodelovanju z Ministrstvom za digitalno preobrazbo vabi na BREZPLAČNA usposabljanja in dogodke s področja informacijsko-komunikacijske tehnologije (IKT), ki so namenjena ženskam 18+.

MICRO TEAM, vas v sodelovanju z Ministrstvom za digitalno preobrazbo vabi na BREZPLAČNA usposabljanja in dogodke s področja informacijsko-komunikacijske tehnologije (IKT), ki so namenjena ženskam 18+. 

ZAGOTAVLJANJE ENAKIH MOŽNOSTI ZA ŽENSKE V IKT PANOGI

V današnjem hitro spreminjajočem se svetu informacijsko-komunikacijskih tehnologij (IKT) ostaja nujno, da si prizadevamo za enakost spolov. Ženske imajo pomembno vlogo v razvoju IKT, vendar se soočajo s številnimi izzivi, ko gre za njihovo vključevanje in napredovanje v tej panogi. 

»Kljub napredku v zadnjih letih se še vedno srečujemo z nesorazmerjem med spoloma v IKT sektorju. Zato moramo nujno okrepiti naše napore pri spodbujanju žensk, da razmislijo o karieri v IKT in zagotoviti, da imajo enake možnosti za izobraževanje, napredovanje ter vodenje v tej panogi. Pozdravljamo pobudo Ministrstva za digitalno preobrazbo in se zahvaljujemo za priložnost, za izvedbo brezplačnih pilotnih usposabljanj za ženske s področja IKT, s katerimi želimo spodbuditi ženske k vključevanju v STEM (znanost, tehnologija, inženiring in matematika) področja«, je povedal direktor Micro Team, d.o.o., Andrej Jerak, ki se že več kot 20 let ukvarja z izobraževanjem odraslih na različnih področjih. 

ŽENSKE V IKT: STANJE V SLOVENIJI

“V Sloveniji je delež strokovnjakinj s področja informacijsko-komunikacijskih tehnologij (IKT) trenutno 17 odstotkov. Glede nato, da nam v Sloveniji primanjkuje usposobljenih ljudi, ki se ukvarjajo s procesi in tehnologijami za uspešno digitalno preobrazbo, vidimo kot eno izmed možnih rešitev vključevanje več žensk v sektor. Zato je eden glavnih ciljev Slovenije obstoječi delež pomembno povečati na vsaj 25 odstotkov do leta 2030. Eden od ukrepov za doseganje tega cilja je izvedba pilotnih usposabljanj za ženske s področja IKT.” je ob zagonu pilotnega projekta povedala ministrica za digitalno preobrazbo dr. Emilija Stojmenova Duh.

“Pilotna usposabljanja bodo udeleženkam ponudila možnost za nova znanja ali nadgradnjo obstoječih, saj s tem iščemo in podpiramo nove talente v IKT, posledično pa tudi stremimo k močnejši in konkurenčnejši zastopanosti žensk v tehnoloških poklicih.. Ključni izziv, s katerim se danes srečujejo delodajalci tako v javnem kot zasebnem sektorju, je prav zaposlovanje strokovnjakov z IKT znanji,” je nadaljevala državna sekretarka dr. Aida Kamišalić Latifić.

“Na ministrstvu za digitalno preobrazbo si bomo s številnimi načrtovanimi ukrepi za povečevanje deleža strokovnjakinj na IKT področju še naprej prizadevali, s tem pa tudi za enakost spolov in tako izkoristili ta potencial za družbo kot celoto,” je zaključila ministrica. 

ZAVEZANI K SPREMEMBI

V okviru pilotnih usposabljanj je razpisanih več 20 in 32 urnih brezplačnih usposabljanj iz različnih področij: kibernetska varnost, podatkovna analiza, IT podpora, IT projektno vodenje, načrtovanje in oblikovanje UX, umetna inteligenca. Usposabljanja potekajo preko spleta in so razpisana v različnih terminih.  V podporo usposabljanjem bo organiziranih še 7 brezplačnih dogodkov z namenom povezovanja, kariernega svetovanja in odkrivanja potenciala s podobno mislečimi. Število mest je omejeno, prijavite pa se lahko preko spletne strani https://www.microteam.si/projekti/izvedba-pilotnih-usposabljanj-za-zenske-v-ikt/

V podjetju Micro Team, d.o.o. se zavzemajo za spodbujanje žensk v informacijsko – komunikacijski tehnologiji (IKT) z zagotavljanjem enakih priložnosti in podporo na ključnih področjih, kot so kibernetska varnost, pametna inteligenca, IT podpora, IT projektno vodenje, oblikovanje in načrtovanje uporabniških izkušenj ter podatkovna analiza. 

Ženske imajo pomembno vlogo pri oblikovanju prihodnosti digitalnega sveta, ki ga zaznamujejo inovacije in raznolikost in želimo si ter si prizadevamo, da bo ta vizija postala resničnost. Njihov prispevek je neprecenljiv za inovacije, razvoj novih tehnologij ter trajnostno rast našega gospodarstva. 

Hvala vsem, ki se že trudite za to, in pozivamo vse, da se pridružite prizadevanjem za boljšo in enakopravno prihodnost IKT panoge v Sloveniji. 

Kontakt: Micro Team, d.o.o., info@microteam.si, 01/513 14 50, www.microteam.si 

Fotografije: 


VIR: Micro Team