V Sparu Slovenija so si v okviru svoje trajnostne strategije kot enega glavnih ciljev zastavili, da želijo svoje kupce spodbujati k trajnostnemu življenjskemu stilu.

V Sparu Slovenija so si v okviru svoje trajnostne strategije kot enega glavnih ciljev zastavili, da želijo svoje kupce spodbujati k trajnostnemu življenjskemu stilu. Trajnost spodbujajo tudi pri spletnih nakupih, zato so v vozni park spletne trgovine SPAR Online dodali električno dostavno vozilo, ki bo brez hrupa in manj škodljivih emisij zagotavljalo dostavo naročil po Ljubljani.  

Vodja spletne prodaje Spar Slovenija Miha Deu pred novim električnim vozilom

 Novo električno vozilo so opremili z zgovornim napisom »Tih namesto vas,« s čimer so želeli poudariti, da vozilo ne povzroča dodatnega hrupa v mestnem okolju, ki je z njim že tako obremenjeno zaradi gostega prometa in drugih dejavnikov. S tem bodo prispevali k zmanjšanju onesnaženja s hrupom in posledično višji kakovosti življenja v okolici. Poleg tega vozilo proizvaja manj škodljivih emisij, kar prispeva k čistejšemu zraku.

Vozilo bo za zdaj vozilo samo po Ljubljani. V prihodnosti pa načrtujejo širitev na druge mestne okolice, s čimer želijo še dodatno zmanjšati svoj vpliv na okolje.

Vodja spletne prodaje Spar Slovenija Miha Deu je novo električno vozilo pozdravil z besedami: "Z uvedbo tega električnega vozila smo naredili pomemben korak naprej v smeri trajnostnega poslovanja in postavili dober zgled za okolju prijazno nakupovanje. Verjamemo, da bomo s tihostjo vozila dodatno okrepili zadovoljstvo naših kupcev in hkrati prispevali k čistejšemu okolju."


 Poleg pridobitve novega električnega vozila se Spar Online zavzema za okolju prijazno dostavo tudi na druge načine. Naročene izdelke kupci prejmejo v vračljivih nosilnih vrečkah, ki jih lahko ob naslednji dostavi vrnejo dostavljavcu – tako je vrečka, ki ostane v ustreznem stanju, ponovno uporabljena. Sadje in zelenjavo dostavijo v biorazgradljivi vrečki, ki jo je možno ponovno uporabiti, npr. za biološke odpadke, nato pa se jo skupaj z odpadki odvrže na domač kompost ali v zabojnik za biološke odpadke. S skrbno načrtovanimi dostavnimi potmi pa poskrbijo za čim manjši izpust škodljivih plinov v okolje. Njihov logistični sistem namreč optimizira dostave na način, da na eni poti naročila dostavijo čim večjemu številu kupcev.

Spar Slovenija si bo še naprej prizadeval za trajnostno poslovanje in tudi v prihodnje uvajal inovativne rešitve, ki bodo koristile planetu in njihovim kupcem.

VIR: Spar Slovenija