V sredo, 20. 9. 2023 vas vabimo v Delavski dom Trbovlje na odprtje festivala Speculum Artium 2023.

V sredo, 20. 9. 2023 vas vabimo v Delavski dom Trbovlje na odprtje festivala Speculum Artium 2023.

Petnajsti festival novomedijske kulture se približuje z vprašanjem, ki bije v srčiki tehnološke revolucije: "Je umetnost privilegij človeka?"
V dneh med 20. in 23. septembrom se bo resničnost prepletla s fikcijo, človeško z nečloveškim v iskanju odgovorov na vprašanja, ki so burila duhove že stoletja nazaj.

Svoja dela bodo letos na festivalu predstavili Srečo Dragan, Primož Novak in Nika Oblak, Maša Mikkel Jazbec, Nina Koželj, Narvika Bovcon, Nina Mršnik in Nuša Jelenec, Saša Nemec, Tiago Martins, Cristina Bodnărescu, George Urse in številni drugi umetniki. Kar 11 del letošnjega festivala je nastalo v sodelovanju Delavskega doma Trbovlje in mreže RUK.Glavni gostje letošnjega festivala so Compressorhead, robotska glasbena skupina, ki izvaja legendarne rock uspešnice, tudi letos pa bo hkrati potekal mednarodni video festival DigitalBigScreen.

Več


COMPRESSORHEAD @Delavski dom Trbovlje

Robotska skupina Compressorhead prvič v Sloveniji

Ko John in Rob Wright, nekdanja člana zasedbe NoMeansNo, združita moči s šestimi roboti, ki na prave inštrumente igrajo čisti rock, nastane spektakel, ki ga ne smete zamuditi.

Compressorhead, vodilna robotska glasbena skupina na svetu, je prvič nastopila leta 2012 s štirimi roboti, ki so igrali priredbe legendarnih heavy metal in punk rock uspešnic. Že naslednje leto sta se jim pridružila John in Rob Wright, nekdanja člana skupin NoMeansNo in The Hanson Brothers, kot glasbena direktorja in nastajati so začeli tudi originalni komadi. Skupino sta zaokrožila še dva robota: kitarist ter vokalist Mega-Wattson, ki mu glas posoja John Wright.
V Slovenijo poleg robotskega vokalista prihajajo še basist, bobnar in njegov pomočnik, saj sta se druga člana odločila za samostojno kariero.Če ste se kdaj družili z industrijskimi roboti, veste, da so lahko nekoliko dolgočasni. Ta nora druščina pa zagotovo ni! Namesto varjenja ali krivljenja ti fantje ustvarjajo stoodstotni čisti punk rock! Njihov (dobesedno) visokonapetostni odrski šov bo zagotovo razplesal občinstvo.Pravijo, da je genialnost blizu norosti. No, po dobri predstavi bo tem robotom odpadel več kot en vijak!Koncert je del festivala novomedijske umetnosti Speculum Artium 2023.

Pred odhodom na koncert je dobro vedeti:
Prizorišče: Delavski dom Trbovlje, Trg svobode 11a, 1420 Trbovlje
Datum in ura: 22. 9. 2023 ob 20.00
Vstopnina: 20 EUR (predprodaja), 25 EUR (na dan koncerta)
Prodajna mesta: Eventim (https://www.eventim.si/si/vsto...)V poslušanje:
Compressorhead – https://www.youtube.com/watch?v=b7nMZvueKNQ
Ace of Spades – https://www.youtube.com/watch?v=9gMX_hR-RoM

Povezave:
do spletne strani koncerta: https://dd-trbovlje.si/na-programu/dogodki/koncert-compressorhead/
do Facebook dogodka: https://www.facebook.com/events/1921156548271585
za nakup vstopnic: https://www.eventim.si/si/vstopnice/compressorhead-trbovlje-delavski-dom-615543/event.html
do spletne strani skupine: https://robocross-machines.com/robot-punk-band/
do spletne strani festivala: https://speculumartium.si

Več

VIR: RUK