Društvu za pomoč otrokom s presnovnimi motnjami, ki deluje v okviru Pediatrične kliniki v Ljubljani, je Spar Slovenija podaril 5.000 evrov.

Društvu za pomoč otrokom s presnovnimi motnjami, ki deluje v okviru Pediatrične kliniki v Ljubljani, je Spar Slovenija podaril 5.000 evrov. Z donacijo, ki je potekala pod okriljem Sparove akcije Super Foodies, so Društvo podprli pri načrtovanem nakupu medicinskega aparata za lažji odvzem krvi pri najmlajših otrocih.  

Društvo za pomoč otrokom s presnovnimi motnjami oz. krajše »Sladkorčki« že vse od leta 1995 pomaga otrokom, mladostnikom in mladim odraslim s sladkorno boleznijo tipa 1 ter njihovim družinam. Poleg organizacije obnovitvenih rehabilitacij, letnih srečanj in športnih dogodkov za otroke in mladostnike s sladkorno boleznijo ter izdajanja strokovne literature je delo Društva usmerjeno tudi v izboljšanje kakovosti bivanja otrok in mladostnikov na Kliničnem oddelku za endokrinologijo, diabetes in bolezni presnove na Pediatrični kliniki v Ljubljani. Prav pri slednjem pa jim je letos pomagalo podjetje Spar Slovenija z donacijo v višini 5.000 evrov.

Sparova dobrodelna gesta je Društvo za pomoč otrokom s presnovnimi motnjami namreč podprla pri nakupu medicinskega aparata za lažji odvzem krvi pri najmlajših otrocih. Nova pridobitev je v pomoč diplomiranim medicinskim sestram pri delu na oddelku in v ambulanti, saj osvetli površino kože in prikaže žilno risbo, s tem pa omogoči zanesljivejši odvzem krvi in olajša oskrbo mladih bolnikov.

»Za leto 2023 smo imeli v načrtu nadaljevati z dopolnjevanjem opreme oddelka za diabetes; predvsem z opremo, ki pomaga negovalnemu kadru. Iskrena hvala podjetju Spar Slovenija, ki nam je z velikodušno donacijo pomagalo pri izpolnjevanju tega načrta in tako pripomoglo h kakovosti bivanja in lažji oskrbi najmlajših bolnikov na našem oddelku,« je ob prevzemu donacije povedala predsednica Društva za pomoč otrokom s presnovnimi motnjami izr. prof. dr. Nataša Bratina, dr. med.

Donacija je sicer del Sparove akcije Super Foodies, v kateri otroci s pomočjo superjunakov skozi družabne igre spoznavajo pomen uravnotežene prehrane ter rednega uživanja sadja in zelenjave. Omenjeni akciji so v Sparu dodali tudi humanitarno noto, pri tem pa so imeli v mislih otroke, za katere je uravnotežena in nadzorovana prehrana še posebej pomembna.

»Akcijo Super Foodies smo zasnovali, da bi s sadnimi in zelenjavnimi junaki otroke igrivo nagovorili glede pomena uravnotežene prehrane. Akciji pa smo dodali tudi dobrodelno noto in 5.000 evrov namenili Sladkorčkom oz. Društvu za pomoč otrokom s presnovnimi motnjami. Tako smo podprli njihove načrte pri nadgradnji opreme oddelka za diabetes na Pediatrični kliniki,« je povedala direktorica marketinga pri podjetju Spar Slovenija Lidija Rakuša.

V okviru Sparove akcije Super Foodies, ki poteka do 14. marca 2023, lahko Sparovi kupci še naprej zbirajo domine superjunakov, s katerimi se lahko igrajo različne družabne igre.  

VIR: Spar Slovenija