SPAR Slovenija je združil moči s Simbiozo, socialnim podjetjem, ki deluje na področju medgeneracijskega izobraževanja in digitalne pismenosti in napovedal nove digitalne delavnice na različnih lokacijah po Sloveniji, ki bodo potekale pred trgovinami Interspar v mesecu maju.

SPAR Slovenija je združil moči s Simbiozo, socialnim podjetjem, ki deluje na področju medgeneracijskega izobraževanja in digitalne pismenosti in napovedal nove digitalne delavnice na različnih lokacijah po Sloveniji, ki bodo potekale pred trgovinami Interspar v mesecu maju. S sodelovanjem si organizaciji prizadevata aplikacijo SPAR plus približati širšemu krogu uporabnikov, zlasti tistim, ki si želijo osvojiti veščine njene uporabe in na ta način izboljšati nakupovalno izkušnjo v Sparovih trgovinah.  

Prijazno in izkušeno osebje je na delavnicah starejšim kupcem pomagalo pri namestitvi in uporabi aplikacije SPAR plus.
Trgovec SPAR se je povezal s Simbiozo v prizadevanju za večjo digitalno vključenost starejših kupcev ter vseh, ki si želijo pridobiti znanje za uporabo aplikacije SPAR plus. Skupaj bodo po vsej Sloveniji organizirali delavnice, na katerih bodo udeležencem predstavili enostaven postopek namestitve in uporabe tega digitalnega orodja na njihovih pametnih telefonih. Delavnice so namenjene vsem, ki želijo biti v koraku s tehnologijo in izboljšati svojo nakupovalno izkušnjo s pomočjo omenjene aplikacije.

V Sparu želijo svojim kupcem s pomočjo mobilne aplikacije SPAR plus olajšati in izboljšati nakupovalno izkušnjo. Z vsemi ugodnostmi na enem mestu - od številnih kuponov ugodnosti, popustov, tedenskih ponudb menujev, digitalnih letakov, receptov, nakupovalnih listkov do nagradnih iger in obvestil o novostih - aplikacija uporabnikom omogoča lažje, hitrejše in predvsem učinkovitejše nakupovanje.


»Veseli nas, da se je Simbioza odzvala našemu povabilu za skupno organizacijo delavnic, ki bodo našim kupcem približale uporabo naše mobilne aplikacije SPAR plus. Zavedamo se, da so med nami še vedno ljudje, ki potrebujejo dodatno podporo pri uporabi sodobnih tehnologij, še posebej starejši. Naš cilj je, da bi vsak naš kupec izkoristil vse ugodnosti in prednosti, ki jih nudi naša aplikacija, in si na tak način izboljšal svojo nakupovalno izkušnjo,« je povedala Lea Cimperman Acman, vodja odnosov z javnostmi v Sparu Slovenija.

Za Simbiozo, ki že leta deluje na področju izobraževanja in vključevanja starejših v digitalni svet, je sodelovanje s Sparom pomembna potrditev
 uspešnega delovanja. »V Simbiozi se zavedamo pomena tehnološkega napredka in si vsakodnevno prizadevamo učiti starejše generacije uporabe informacijsko-komunikacijskih tehnologij. Kljub temu opozarjamo, da vsi starejši ne morejo, ne zmorejo ali ne znajo uporabljati pametnih naprav, zato je pri uvajanju tehnologij pomembno upoštevati različne potrebe družbe, saj tudi na videz majhni ukrepi lahko bistveno vplivajo na vsakdan posameznikov. Naše sodelovanje s Sparom vidimo kot priložnost, da skupaj pomagamo starejšim generacijam pri premagovanju digitalnih ovir in dostopom do digitalnih rešitev. Partnerstvo nam omogoča, da starejše naučimo in pokažemo, kako uporabljati Sparovo aplikacijo in verjamemo, da to sodelovanje prinaša pozitiven vpliv na vključevanje starejših v sodobno tehnologijo,« je dodala Ana Pleško, direktorica Simbioze.

Delavnice bodo brezplačne in dostopne na različnih lokacijah Interspar trgovin po Sloveniji. Vsi zainteresirani lahko več informacij dobijo tukaj.

Spar in Simbioza sta starejšim kupcem na delavnicah v Murski Soboti prikazala enostavnost uporabe aplikacije SPAR plus.

VIR: Spar Slovenija