pošiljamo vam tedenski izbor knjig, dogodkov, ugodnosti ter drugih navdihujočih vsebin.

Drage bralke in dragi bralci,
pošiljamo vam tedenski izbor knjig, dogodkov, ugodnosti ter drugih navdihujočih vsebin.

Knjiga tedna
Ko je Feliks Plohl pred tremi leti objavil svojo prvo knjigo Vsi moji grehi, je z njo požel nemalo bralskega in kritiškega odobravanja, bila je tudi nominirana za nagrado za najboljši literarni prvenec. Tokrat se vrača s prav tako duhovito in samoironično knjigo Grešnik na kvadrat, v kateri njegove pripovedi segajo še globlje, tudi v njegova otroška leta, najbolj sveže pa v čas neposredno pred njegovim prestajanjem zaporne kazni na Dobu.

Dogodek tedna
Toplo vabljeni, da si ogledate novo epizodo Beletrine v živo. Prvo decembrsko epizodo smo posvetili e-branju in Biblosu.
Pogovor je vodila Marjana Grčman, v gosteh pa je bil Klemen Pregl.

Ugodnost tedna
V prazničnih decembrskih dneh vas želimo obdarovati z našimi uspešnicami. Priborite si jih lahko s sodelovanjem v nagradnih igrah, ki jih bomo objavljali vsak torek do božiča. Spremljajte nas na Facebook in Instagram profilih in pravilno odgovorite na zastavljene uganke. Prva dva zmagovalca izžrebamo že v petek, 9. decembra 2022.

Novica tedna
Vljudno vabljeni na drugo spletno predavanje v okviru projekta LITMAG, ki bo potekalo v ponedeljek, 19. decembra 2022, ob 11. uri preko ZOOM aplikacije v angleškem jeziku. Projekt je osredotočen na pregled vzhodnoevropskih literarnih revij, ki so v obdobju po drugi svetovni vojni izražale nasprotovanje avtoritarnim in totalitarnim režimom. Tokratno predavanje bo osvetlilo situacijo v kontekstu vzhodnoevropskih literarnih revij na Poljskem in v Litvi.

Članek tedna
Vabljeni na portal AirBeletrina, kjer vas pričakujejo sveže vsebine. V tem tednu vam še posebej priporočamo članek Gorana Vojnovića, v katerem se je poglobil v svoj in naš odnos do Vzhodne Evrope. Zakaj se tako slabo poznamo med sabo, a vseeno čutimo povezanost? Smo Slovenci Vzhodnoevropejci?

VIR: Beletrina