Redarji Medobčinske uprave Istre in policisti Policijske uprave Koper so danes naredili še en korak naprej k okrepitvi medsebojnega sodelovanja.

Župani štirih istrskih občin, piranski Đenio Zadković, izolski Danilo Markočič, koprski Aleš Bržan in ankaranski Gregor Strmčnik ter direktor Policijske uprave Koper Boris Korasa so danes v Pretorski palači podpisali protokol o sodelovanju in tako tudi formalno utrdili povezavo med institucijama.

S podpisom protokola so medobčinski redarji in policisti le še formalizirali že sicer dobro sodelovanje. To potrjujejo tudi številne skupne akcije, s katerimi skrbijo, da se občanke in občani ter obiskovalke in obiskovalci na ulicah počutijo varni. Med drugim se za učinkovito izvajanje skupnih nalog organizirajo v mešane patrulje in tako skrbijo za varnost na javnih površinah, izvajajo nadzor nad kršitvami javnega reda in miru, v času povečanega števila obiskov pa tudi za nadzor nad vandalizmom in beračenjem. 

Odslej bo sodelovanje med institucijama še intenzivnejše, predvsem na področju varnosti v cestnem prometu, varovanja cest in njihove varnosti, zagotavljanja javnega reda in miru ter varovanja okolja. Še naprej si bodo izmenjavali informacije, podatke, izkušnje in izvajali naloge ter aktivnosti, s katerimi bodo prispevali k večji informiranosti in ozaveščenosti ljudi. Na ta način bodo še učinkoviteje opravljali svoje poslanstvo in skrbeli za splošno varnost vseh. 

Ob tej priložnosti so vsi štirje župani soglašali, da je podpis protokola potrdilo zrelosti o zavedanju varnosti kot vrednote, ki jo lahko vzdržujemo le ob dobrem sodelovanju vseh akterjev na področju varnosti. 

PR: MOK