Samo še nekaj dni nas loči od decembra, ko se ob praznično osvetljenih trgih in ulicah ter različnih dogodkih poslovimo od starega in vstopimo v novo leto.

Samo še nekaj dni nas loči od decembra, ko se ob praznično osvetljenih trgih in ulicah ter različnih dogodkih poslovimo od starega in vstopimo v novo leto. Bližajoče se decembrske dogodke v Idriji že oznanja praznična smreka, ki so jo pravkar postavili na Mestnem trgu in je tudi eno od glavnih središč decembrskega dogajanja v mestu in okolici.
Prvi dogodki v okviru prireditev Veselega decembra, ki ga vsako leto pripravlja Zveza prijateljev mladine Idrija s soorganizatorji, so se že začeli. Včeraj se je delavnica adventnih venčkov odvijala na OŠ Spodnja Idrija, jutri bosta delavnici na isto temo potekali v župniščih v Spodnji Idriji in Ledinah. Do 31. decembra, ko se bodo v Spodnji Idriji od starega leta poslovili na otroškem silvestrovanju s Snežno kraljico in palčkom ter prihodom dedka Mraza, se bo v okviru letošnjega Veselega decembra na Idrijskem in Cerkljanskem odvilo več kot 70 dogodkov za otroke in družine.
Med prvimi prazničnimi decembrskimi prireditvami, ki bodo na idrijski Mestni trg in okoliška prizorišča privabili več obiskovalcev, bo zagotovo slovesen prižig prazničnih lučk z zabavo za velike in male, ki se bo zgodil 2. decembra, in dan kasneje Barbarin sejem, ki bo kot nalašč za nakup izvirnih daril za decembrska obdarovanja.
 
Metka Rupnik

VIR: Občina Idrija