V petek se je na radovljiškem kopališču s slovesnim odprtjem novega dela bazenskega kompleksa začela letošnja poletna sezona.

V petek se je na radovljiškem kopališču s slovesnim odprtjem novega dela bazenskega kompleksa začela letošnja poletna sezona.

Z žvižgom za štart, ki mu je sledil skok plavalcev v bazen, je župan Ciril Globočnik tudi uradno naznanil zaključek prvega dela rekonstrukcije kopališča. Dela, ki jih je v zelo kratkem času izvedlo na javnem razpisu izbrano podjetje VG5 d.o.o., so obsegala izgradnjo vhodnega kompleksa z restavracijo in pokritega učno-terapevtskega bazena, namenjenega plavalnemu opismenjevanju in rehabilitaciji. Urejene so tudi nove garderobe in sanitarije, tako za bazen kot za kamp, objekt ima veljavno uporabno dovoljenje. Skupna vrednost doslej izvedenih del je 5,4 milijona evrov, od tega je 1,54 milijona evrov nepovratnih sredstev. Glavnino, 1,5 milijona evra je občina uspešno pridobila na javnem razpisu ministrstva za šport, razliko pa je sofinancirala Fundacija za šport.

Projekt rekonstrukcije kopališča je ob nedavnem obisku v Radovljici podprl tudi predsednik Olimpijskega komiteja Slovenije Franjo Bobinac. Napovedal je, da si bo OKS kot sogovornik države pri odločanju o vlaganju v športno infrastrukturo prizadeval, da bo tudi nadaljevanje rekonstrukcije, to je investicija v prenovo bazena, dobila del 150-milijonskega paketa sredstev, ki jih bo v prihodnjih petih letih za ta namen zagotovila država.

V okviru slovesnega odprtja je bil v petek na bazenu dan odprtih vrat, na katerem sta z glasbenim programom sodelovala Pihalni orkester Glasbene šole Radovljica pod vodstvom Dejana Rihtariča ter Pihalni orkester Lesce pod vodstvom dirigenta Gašperja Breznika.

V sklopu slovesnosti je bilo tudi praznovanje 90. obletnice Plavalnega kluba Radovljica. O zgodovini, največjih dosežkih in načrtih za prihodnost je zbrane nagovoril predsednik kluba Aleš Klement.

VIR: Občina Radovljica